Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Aanleg Cultuurplein vordert gestaag; nog een paar weken overlast

Actueel 227 keer gelezen

Hellevoetsluis - De werkzaamheden aan het Cultuurplein en de Opzoomerlaan lopen volgens schema. Het oude plein voor het Cultuurhuis, waar je eigenlijk zo'n beetje op moest klimmen, is verdwenen en opnieuw bestraat.

Inmiddels is ook de waterpartij aan de zijde van de kerk geplaatst, ook staan er bankjes. De Opzoomerlaan ligt nog steeds deels opengebroken en is afgesloten voor al het doorgaand verkeer. Aan de hand van de gele omleidingsborden vindt u met enige hulp uw weg binnen de Vesting. Om de overlast voor de bewoners en bedrijven zoveel mogelijk te beperken, wordt de uitvoering in fasen uitgevoerd. En de laatste fase, nummer 5, is nu aangebroken. Nog tot 22 maart is de Opzoomerlaan vanaf de Affuitenloods en het Cultuurhuis afgesloten voor alle verkeer.

De herinrichting betekent in grote lijnen het dat de buitenruimte opnieuw wordt ingericht, waarbij het zwarte plein gaat verdwijnen en de buitenruimte wordt ingericht tot een zogenaamde 'shared space', waar de auto te gast is en zich meer aan zal moeten passen aan voetgangers en fietsers. Door de herinrichting zal er een omgeving met veel groen ontstaan en zullen historische gebouwen als de kerk, pastorie en Affuitenloods beter tot hun recht komen.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws