Afbeelding

Voorbereidingen Jaarmarkt Grootenhoek in volle gang

Actueel 230 keer gelezen

Hellevoetsluis - Ton Pollemans is met zijn team van 100 (!) vrijwilligers al maanden bezig om van dit evenement weer een grootse happening te maken.

Ton: "Van het opgehaalde geld kunnen we het gehele jaar leuke en nuttige uitstapjes maken met de bewoners."

Leo de Jong ,'de man van de bus', vult Ton aan: "We hebben het afgelopen jaar weer veel bewoners blij gemaakt met uitstapjes. Zo zijn we onder andere naar Blijdorp geweest, naar Madurodam, de Spido maar ook korte ritten naar bijvoorbeeld een ziekenhuis of het gemeentehuis." Het hele jaar zijn teams van vrijwilligers bezig met de voorbereidingen, maar vanaf begin januari gaat het echt los. "Dan starten de intensieve voorbereidingen voor de 3e zaterdag in maart, de vaste dag van de jaarmarkt", vertelt Ton. Er is een boekenteam, kledingteam, en ga zo maar door. "Er is een gezonde drang om zo veel mogelijk geld op te halen binnen zo'n team", gaat Ton verder, "zonder er een echte competitie van te maken natuurlijk."

Heel Hellevoetsluis bakt
Een leuke activiteit is het bakken van taarten die inwoners van Hellevoetsluis op de zaterdagochtend van de jaarmarkt kunnen komen brengen. Er worden vervolgens bij de koffie taartpunten verkocht en dat levert natuurlijk ook weer wat op. Een officiële jury beoordeelt de binnengekomen taarten en de winnaar gaat naar huis met een leuk prijsje.

Win een brunchecruise of een fiets!
Over prijzen gesproken: er wordt een grote verloting gehouden (6 loten voor 5 euro) en de prijzen die gewonnen worden zijn niet misselijk. Zo is er een rondvlucht te winnen, een fiets, een brunchcruise, Senseo koffieapparaat en nog veel andere prijzen. Naast de rommelmarkt is er ook muziek: Piet Metaal staat als vanouds bij de ingang te zingen en in de middag komen de Helletrotters optreden. Als u niets komt kopen, kom dan gezellig wat drinken met wat lekkers erbij.

Tijdens de Jaarmarkt geldt aan beide zijden van de Hellevoetse Achterweg een parkeerverbod. U kunt uw auto parkeren op de parkeerplaats van Scholengemeenschap Helinium. Vandaar wordt u met een busje tegen betaling van € 0.50 van en naar de Jaarmarkt gebracht. Heeft u veel spullen gekocht tijdens de Jaarmarkt? Dan krijgt u een ophaalkaart. Men bewaart de spullen en u kunt ze met uw eigen auto later die dag komen halen.

Oproep chauffeurs voor de bus
Ton en Leo zouden erg blij zijn als nog twee vrijwillige chauffeurs voor de bus zich aanmelden. De bewoners zullen u dankbaar zijn!

Op 16 maart gaan om 09.00 uur de deuren open voor de jaarmarkt!

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws