Afbeelding
Foto: Dineke Wesdijk

Dansen bij Jansen werd diamanten huwelijk

Actueel 265 keer gelezen

Zuidland – Nissewaards nieuwe burgemeester Foort van Oosten ging vanmiddag op bezoek bij het diamanten bruidspaar De Zeeuw-Noordam. Afgelopen zondag was het 60 jaar geleden dat bruid en bruidegom elkaar in Vlaardingen het ja-woord gaven.

De inmiddels 80-jarige Lanie is geboren en getogen in Vlaardingen. Peter's (83) wieg stond in Schiedam. De twee ontmoetten elkaar destijds op dansles bij dansschool Jansen in Rotterdam. Meneer De Zeeuw voer in die tijd als beginnend machinist op de grote vaart. Omdat hij voor z'n vervolgopleiding vanaf oktober 1957 een aantal maanden aan wal verbleef, wilde hij die tijd ook benutten om te leren dansen. 'Alle cursussen in Schiedam bleken al in september te zijn gestart, maar bij Jansen onder het Hofpleinviaduct in Rotterdam kon ik wel terecht', vertelt hij. Lanie was net geslaagd voor de Mulo. 'Om dat te vieren was er voor mij en m'n klasgenoten een dansles geboekt bij Jansen.'

Op de dansvloer was het liefde op het eerste gezicht en het stel kreeg verkering. Om hun liefde te bekrachtigen kocht Peter, voordat hij eind januari weer aan boord moest om te gaan varen, alvast een verlovingsring voor 'zijn' Lanie. Drie maanden later lag zijn schip aan in Londen, was de reis ten einde en keerde hij met trein en boot via Hoek van Holland huiswaarts. Afgesproken was dat Peter's vader en Lanie haar aanstaande verloofde daar af zouden halen, maar dat liep mis.

Hoe dit uiteindelijk toch nog goed gekomen is en het paar met hun zoon en dochter via Hoogvliet in Zuidland terecht kwam, leest u volgende week in de papieren editie van Groot Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws