Afbeelding

Compensatie gemeente voor oud papier en karton

Actueel 320 keer gelezen

Westvoorne - De gemeente Westvoorne gaat vanaf april oud papier en karton inzamelen. De verenigingen worden die eerste drie jaar gecompenseerd voor hun gederfde inkomsten. Op dit moment zit er nog veel bij het restafval. Naar verwachting wordt er meer gescheiden ingezameld met een minicontainer voor oud papier en karton.

Het doel is dan om aan de landelijke doelstelling van 75 procent afvalscheiding te voldoen. De vijf verenigingen die dit nu inzamelen vrezen echter dat het verlies aan inkomsten financieel zwaar zal gaan drukken. De verenigingen worden de eerste jaren gecompenseerd. Het gaat om een totaalbedrag van jaarlijks bijna 15.000 euro. Maandag 4 maart buigt de Westvoornse politiek zich over de regeling. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan een nieuw subsidiebeleid voor verenigingen. Die moet gaan geleden nadat de compensatie ophoudt. Voor veel verenigingen speelt bij het nieuwe beleid ook mee dat ze hogere huren voor de gemeentelijke accommodaties moeten gaan betalen.

Eerder was nog een regeling voorgesteld waarbij de verenigingen alleen de eerste vijf jaar voor het papier gecompenseerd zouden worden. Ze zouden dan in die jaren van volledige compensatie naar geen compensatie meer gaan. De verenigingen waren hier echter op tegen.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws