Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Eerste Nul-op-de-Meter woningen opgeleverd in Brielle

Actueel 233 keer gelezen

Brielle - Op donderdag 14 februari heeft wethouder Schoon de sleutels overhandigd aan de kopers van de eerste Nul-op-de-Meter woning in Brielle. Ook voor Gebroeders Blokland, ontwikkelaar en bouwer van nieuwbouwproject De Rederij in Brielle, zijn dit de eerste Nul-op-de-Meter woningen die zij hebben gerealiseerd. Dit is samen met een aantal kopers van de eerste opleveringen en de betrokken partijen gevierd. 

Op 5 maart 2018 is de bouw gestart van de 30 woningen De Rederij in Brielle. Wethouder Schoon heeft toen één van de warmtebronnen voor deze gasloze wijk geboord. 'Het is bijzonder om als wethouder op deze manier zowel bij de start van een project als bij de oplevering betrokken te zijn. Duurzaamheid is een belangrijk punt voor het college van Brielle. We streven er naar om de komende jaren zoveel mogelijk energieneutrale woningen te realiseren binnen ons woonassortiment.Ik ben blij en trots met de oplevering van deze eerste nul-op-de-meter-woningen in Brielle. Ook het verschil in soort woningen die hier zijn gebouwd voor de verschillende doelgroepen is deze wijk een aanwinst voor Brielle.' aldus wethouder Schoon.

Om de wethouder te bedanken voor de goede samenwerking en te feliciteren met de oplevering van de eerste Nul-op-de-Meter woning, kreeg hij van Jaco Brand, projectmanager bij Gebroeders Blokland, een award overhandigd. Jaco Brand: 'Het is voor mij een grote eer om deze award aan de wethouder te overhandigen. Op deze manier markeren wij de goede samenwerking tussen Gebroeders Blokland en gemeente Brielle waardoor dit gasloze energieconcept tot stand is gekomen.'

De komende weken worden in De Rederij 30 woningen opgeleverd. Er zijn de Nul-op-de-Meter woningen en energieneutrale woningen gerealiseerd: een mix van rijwoningen, geschakelde bungalows en beneden- en bovenappartementen. Het resultaat mag er zeker zijn; een sfeervolle wijk met veel groen en een speelvoorziening voor de kinderen.

Foto's: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws