Alle finalisten met winnares Devi op de bank in het midden.
Alle finalisten met winnares Devi op de bank in het midden. Foto: Foto-Ok.nl

Devi winnares lokale finale Nationale Voorleeswedstrijd

Actueel 484 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag vond in Bibliotheek de Boekenberg de lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats. De  11-jarige Devi Bhalotra, voorleeskampioen uit groep acht van obs De Vogelenzang, werd door zowel het publiek als de vakjury tot winnaar uitgeroepen.

Dertien finalisten, die eerder op hun eigen school in Spijkenisse tot beste voorlezer verkozen werden, streden om de eer te mogen worden afgevaardigd naar de regionale finale op woensdag 20 maart in Hellevoetsluis. Iedere deelnemer las een fragment voor uit een door haar- of hemzelf gekozen jeugdboek. De jury lette onder andere op duidelijk en rustig spreken, de juiste klemtonen, intonatie en of de voorlezer het publiek wist te boeien en mee wist te nemen in het verhaal.

Winnares Devi, die als laatste van de 13 deelnemers aan de beurt was, las voor uit Matilda van de Britse schrijver Ronald Dahl. De jury vond het zichtbare plezier, enthousiasme en de humor waarmee Devi voorlas, doorslaggevend om haar tot beste voorlezer van de middag uit te roepen. Ook over de voorleeskwaliteiten van de andere finalisten waren zij zeer lovend. Na een nek-aan-nek race bleek Devi bovendien de meeste stemmen van het aanwezige publiek te hebben gekregen. Naast het boek 'Ronja de Roversdochter' dat voor elke finalist klaarlag, ging de winnares ook met de boeken 'Lampje' (publieksprijs) en 'Yuna's naam' (juryprijs) naar huis.

De jury bestond uit wethouder Martijn Hamerslag, bibliotheek voorleesvrijwilligster Marieke Groeneveld, Stas Adamiec die deel uit maakt van het kinderbestuur van De Boekenberg en leesconsulent en juryvoorzitter Mario Cramer. Na de regionale finale volgt de provinciale finale Z-H van de Nationale Voorleeswedstrijd. Op woensdag 22 mei strijden alle provinciale winnaars in Amstelveen om de titel Nationale Voorleeskampioen 2019. 

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws