Afbeelding
Foto: Archieffoto: Theo van Kralingen

OHVV kan niet wachten op de "zaterdag"

Actueel 166 keer gelezen

Rotterdam/Oudenhoorn- Het bestuur van OHVV snakt nu al naar het einde van het seizoen. Het is mooi dat de hoofdmacht met 0-0 gelijkspeelde bij het hoog genoteerde SV Charlois. Maar er wordt na zo'n kleurloos voetbaljaar in de "nietszeggende" combi-derde/vierde klasse vooral uit gezien naar het seizoen 2019/20 wanneer OHVV de uitdaging aangaat in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal.

Dan Rolandus

'We hebben dit jaar nog geprobeerd om op zondag te blijven voetballen, hoopten daarbij dat trainer Mitchel van Gastel wat spelers zou meenemen, maar het blijft moeilijk om elke week weer een elftal in het veld te krijgen', geeft Karel van Suchtelen één van de redenen aan het zondagvoetbal vaarwel te zeggen. 'Daarnaast lopen de inkomsten in de kantine sterk terug. Alle omliggende zondagverenigingen zijn overgestapt naar het zaterdagvoetbal, zoals Abbenbroek en OVV. We kijken in de vierde klasse uit naar de derby's. Goed voor de club, goed voor de kantine.'

Mark van Os
Door het vertrek van trainer Mitchel van Gastel aan het einde van het seizoen moest het bestuur van OHVV ook op zoek naar een andere trainer. 'We hebben in Mark van Os een enthousiaste trainer gevonden, een trainer ook die een goede groep spelers bij elkaar kunt brengen', gaat de voorzitter van OHVV verder. 'Ik hoop dat we in de Flakkeesse vierde klasse zullen worden ingedeeld en vandaaruit zo snel mogelijk de stap naar de derde klasse hopen te maken. Kijk, we zijn een klein cluppie met 150 leden, maar we willen er voor gaan. We hebben bij elkaar gewoon een leuke gezellige vereniging waarin de vooruitzichten goed zijn', aldus Karel van Suchtelen.

Uitspelen
OHVV kwam na vier nederlagen op rij aan de Rotterdamse Oldegaarde tegen het hooggeplaatste SV Charlois tot een verdienstelijke 0-0 deling. 'We hebben op een rommelig eerste kwartier na een goede wedstrijd gespeeld', stelde trainer Mitchel van Gastel. 'Nadat we het middenveld wat anders hadden neergezet, zijn we compact gaan spelen, konden we met diepgang ook makkelijker door de linies heen voetballen en dat hebben we tot het einde goed volgehouden. We kwamen in het laatste kwartier door lange halen weliswaar onder druk te staan, maar we hebben ook in die fase nauwelijks iets weggegeven. We hebben een mooi punt aan deze wedstrijd overgehouden.' Mitchel van Gastel, die liet weten ook zijn werkzaamheden bij Sparta te stoppen en zich verder te focussen op zijn voetbalschool, gaf aan de competitie op een goede manier te willen uitspelen. 'Het lukt goed om de groep bij elkaar te houden, trainen ook met plezier en donderdags blijft het gezellig in de kantine. Het is voor alle verenigingen een raar seizoen. Het leukste voor een sportman is om gewoon je potje te blijven voetballen', besloot Mitchel van Gastel. OHVV speelt zondag op het sportpark Eeweg tegen COAL.

OHVV: Melvin Vlietstra (46. Cees Jan Nobel); Rick Hopman, Dane Oost, Aron van der Steen, Chris Peters; David Nunez (55. Mitco Milojevic), Johan van der Ham (75. Tom Hesselink), Slavisa Milojevic, Jim Baks; Cees Jan Nobel (46. Shifa Steehouwer), Arie Bravenboer.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws