Afbeelding
Foto: JosUijtdehaage

Bridgeclub Kleiburg 25 jaar jong en bruisend

Actueel 304 keer gelezen

Brielle – Vrijdag 1 februari was het precies 25 jaar geleden dat Niet Rokers Bridgevereniging Kleiburg werd opgericht en dat werd 's avonds gevierd met een druk bezochte receptie in het Dijckhuis.

Voorzitter Hans Lap memoreerde in zijn openingswoord hoe ver de vereniging zijn tijd vooruit was met het niet roken devies. Je kunt het je nu bijna niet meer indenken, maar in 1994 was het nog heel gewoon dat er werd gerookt aan de bridgetafel. In de pauze verdween dan een hele club mensen naar buiten om toch nog even gauw een sigaretje te kunnen puffen.

Met haar 400 leden is Kleiburg de grootste bridgevereniging van Voorne-Putten en behoort ze zelfs tot de grootste van Nederland. Die grote omvang belet niet dat gezelligheid er troef is (om maar in bridgetermen te blijven). Niet voor niets staat in artikel 3 van de statuten dat Sociaal, Sportief en Saamhorig hoog in het vaandel staan. Het blijkt ook uit het grote scala aan evenementen dat jaarlijks wordt georganiseerd zoals een bridgeweekend, dauwtrap-, ladies en midwinter drive, etc. Directeur Gijs van der Scheer van de Nederlandse Bridgebond die ook te gast was, prees de vereniging om haar sterke bestuur, hetgeen met een hartelijk applaus door de aanwezigen bevestigd werd.

Gijs van der Scheer benadrukte dat bridgen heel gezond is: weliswaar niet door lichamelijke inspanning, maar door de geestelijke ontspanning en de vriendschappen die er ontstaan. Lid worden kan altijd! Wie zich opgeeft kan zelfs het grootse jubileumfeest op 13 april nog meemaken, Een mailtje naar mailkleiburg@gmail.com is voldoende.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws