Angelique Twisker bracht eerder een bezoek aan Vluchtelingenwerk.
Angelique Twisker bracht eerder een bezoek aan Vluchtelingenwerk. Foto: VVD

Nissewaardse VVD: Verschil moet er niet zijn, verschil moet je maken!

Politiek 156 keer gelezen

Nissewaard - Actief meedoen in en meewerken aan de Nederlandse samenleving; daar draait het om bij het integratiebeleid voor vluchtelingen. De taal leren, werk vinden, je eigen kansen creëren en benutten, zijn daarbij essentieel. Vanaf 2020 krijgen gemeenten ruimte van het Rijk om inburgering van statushouders vorm te geven.

Een goede zaak volgens veel partijen in de gemeenteraad, maar nog beter om niet tot 2020 te wachten, maar nu al aan te geven hoe Nissewaard dat wil gaan doen. Op initiatief van de Nissewaardse VVD werd afgelopen woensdag dan ook samen met ONS, PvdA, CDA en D66 een motie tijdens de raadsvergadering ingediend, die het college vraagt voor de zomer met een eerste voorstel hiertoe te komen. De motie werd uiteindelijk door alle partijen ondersteund.

Angelique Twisker, raadslid voor de Nissewaardse VVD: 'Wij willen dat statushouders vanaf dag 1 dat ze binnen komen, actief aan de slag gaan met hun inburgering. Mensen die zelf daar de kansen van inzien, ondersteunen we vanuit de gemeente graag. Mensen die dat niet zien, en niet mee willen doen, laten we weten dat het niet vrijblijvend is. Het verschil tot een succesvolle integratie kun je immers alleen zelf maken!'

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws