Afbeelding

Clubkampioenschappen van Brinio

Actueel 310 keer gelezen

Brielle - Zaterdag 26 januari waren de clubkampioenschappen van Brinio. De dag begon met de aller kleinste, de peuters en kleuters. Ze lieten op de brug zien, dat ze al heel sterk zijn en dat het heel erg leuk is om koprollen te maken over de lange mat en over de hoge bank lopen en afspringen. Wat een feest voor de aller jongste kinderen van Brinio om dit aan hun ouders te laten zien.

In ronde 2 turnden de recreatie basis meisjes. Voor de basis meisjes is het vaak de eerste wedstrijd, dus extra spannend voor iedereen. Sommige vonden het wel moeilijk om hun oefeningen te onthouden, maar met een beetje hulp ging dit erg goed. Ze lieten allemaal mooie oefeningen zien met handstanden, zweefstanden op de vloer en balk en op brug en sprongen ook mooie oefeningen. Er waren verschillende niveaus: bij R3 1 medaille 1ste Zoë Baris, bij R2 3 medailles 3e was Aurelia van Velde, 2e was Fenna van de Pol en ze hadden zelfs 2 1ste plaatsen voor Luna Alderliesten en Aparecida de Souza. Bij R1 2 medailles 2e Marit Hesper en 1ste Kiyana van der Post.

In ronde 3 turnde de recreatie meisjes instap t/m jeugd. Op de brug sprongen sommige meiden van de lage ligger naar de hoge ligger, spannend en op vloer en balk werden mooie handstanden en overslagen gemaakt. En ook mooie oefeningen bij de sprong. Bij de instap is Joana Makiese 1ste geworden, bij de pupil 1 was de 1ste plek voor Sterre Vroomen. Bij de pupil 2 en jeugd 1 was 1 medaille, 1ste was Kenza Dönmez.

In ronde 4 starten de 5e/6e divisie en selectie meiden. De 5e/6e divisie trainen 2 ½ uur in de week, dit niveau zit tussen recreatie en selectie in. Daarom moeten ze iets moeilijkere oefeningen laten zien.

Er werden mooie handstandplatvallen gesprongen, radslagen en overslagen gemaakt op de vloer en koprollen op de balk en salto's van de brug. Bij de voorinstap/instap was 1 prijs en die was voor Saartje Doesburg-Smits Bij de pupillen 1en 2 was 1 medaille, deze ging naar Lauren van Velde. Er was ook 1 prijs bij de jeugd meiden, deze ging naar Angie Lillis.

De selectie meiden trainen 6 uur in de week verspreid over 2 dagen. Op de balk werden mooie radslagen, handstanden en bruggetjes gemaakt. Op de vloer werden er veel overslagen en arabier flik-flak salto's gesprongen. Op sprong en brug werden ook mooie oefeningen geturnd. In de groep JTT mini en instap was 1 prijs, die was voor Ayla Vegt. In de groep pupillen 1 en 2 waren 2 medailles, 2e Dilara Vegt en 1ste Larissa Rodenburg. Bij de jeugd meiden was 1 medaille die was voor Anne Mosterdijk. Bij de keuze meiden waren 2 medailles, 2e Tessa Simons en 1ste Myrna Kattestaart.

Ronde 5 daar turnden de recreatie jongens. Die hebben geen balk, maar rek. Voor de meeste jongens was dit hun eerste wedstrijd. Was wel lastig om de oefening te onthouden, maar met een beetje hulp hebben ze het goed gedaan. Op rek mooie zwaaien en koprollen en er werden op vloer handstanden en radslagen gemaakt. Sprong en brug waren ook mooie oefeningen. Er waren 3 medailles voor de jongens. Op de 3e plaats Aaron Kleijn, 2e plaats ging naar Kai Smol, de 1ste plaats ging naar Jorrit Bels.

Naast dat je medailles kan winnen tijdens de clubkampioenschappen, kan je ook clubkampioen worden. Er zijn 4 categorieën: recreatie, 5e/6e divisie, selectie meiden en recreatie jongens.

De clubbeker voor de recreatie is gewonnen door 2 meiden Luna Alderliesten en Aparecida de Souza. De jongens clubbeker is gewonnen door Jorrit Bels. De 5/6 divisie clubbeker is gewonnen door Lauren van Velde. Bij de selectie meiden werd de clubbeker gewonnen door Larissa Rodenburg.

Het was een leuke en gezellige dag met alle meiden en jongens, leiding, bestuursleden en vrijwilligers die geholpen hebben die dag. En natuurlijk ook alle toeschouwers die hard hebben geklapt voor alle mooie oefeningen die iedereen heeft laten zien. Op naar de volgende! Voor uitslagen en foto's kijk op www.brinio.nl

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws