Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Plogging ruimt Spijkenisse op

Actueel 388 keer gelezen

Spijkenisse – Vandaag vond de eerste editie van de Nissewaard Plogging & Clean Up Challenge in Spijkenisse plaats en dat heeft goed uitgepakt.

Ruim 70 volwassenen en kinderen zijn vanmorgen om 10.00 uur van start gegaan met het opruimen van zwerfafval. Dit gebeurde tijdens het hardlopen of wandelen. De startplekken en de looproutes mochten zelf bepaald worden.

Tussen 12.00 en 13.00 uur konden de zakken zwerfafval ingeleverd worden bij de kinderboerderij. Sommige groepen brachten tot wel 18 zakken vuilnis mee. Naast bewoners en vriendengroepjes deden ook andere partijen mee met ploggen waaronder de  Bewonersgroep Waterland en diverse politieke partijen. Na afloop werden alle vuilniszakken door Reinis weggevoerd.

Het idee van plogging is uit Zweden over komen waaien. Plogging is tijdens het sportief hardlopen ook nog eens zwerfafval opruimen. Niet alleen is het goed voor het milieu, maar ook is het gezonder voor je, aangezien je door het bukken nog meer spieren gebruikt dan bij het normale hardlopen. Het afval oprapen tijdens het hardlopen is niet het enige fenomeen. Ook wordt er steeds vaker tijdens het uitlaten van de hond of het wandelen vuilnis opgeraapt.

Voor meer informatie over ploggen en plognieuws kunt u terecht op www.plogging.nu.
 

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws