Afbeelding
Foto: pixabay.com

PvdA blij dat steeds meer kinderen meedoen in Nissewaard

Politiek 113 keer gelezen

Nissewaard - De PvdA Nissewaard is groot voorstander van minimavoorzieningen in natura. Dit zorgt er voor dat inwoners zo optimaal mogelijk kunnen meedoen in Nissewaard. Vooral voor kinderen is het moeilijk om te zien wanneer leeftijdsgenoten wel mee kunnen doen aan een sport of mee kunnen op schoolreis terwijl zij thuis moeten blijven. Stichting Leergeld en het Jeugdfonds: Sport en Cultuur helpen kinderen van ouders die weinig te besteden hebben door deze dingen voor hen te betalen.

De gemeente Nissewaard heeft daarom besloten deze voorzieningen uit te breiden waardoor alle kinderen van ouders met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm gebruik kunnen maken van de hulp van beide organisaties. Inwoners met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm blijven bovendien recht houden op de Individuele Minima Toeslag. Voor de PvdA Nissewaard reden tot blijdschap. "Net boven het minimum leven biedt absoluut geen garantie dat er geld is om de kinderen deel te laten nemen aan leuke activiteiten. Omdat de inkomensgrens verhoogd is krijgen meer kinderen nu de kans toch op een sport te gaan of aan andere activiteiten deel te nemen. Dat is natuurlijk waar wij voor staan; dat iedereen mee kan doen in Nissewaard!" zegt Thérèse van Wassenaar, raadslid voor de PvdA Nissewaard.

Inwoners die willen weten of ze in aanmerking komen voor ondersteuning door Stichting Leergeld of het Jeugdfonds: Sport en Cultuur vinden meer informatie op de website van de gemeente Nissewaard: https://www.nissewaard.nl/werk-en-inkomen/werk-en-inkomen_to/individuele-minimatoeslag.htm

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws