Afbeelding
Foto: Zoe Bonefaas

Clubkampioenschappen KDO-sport

Actueel 165 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zaterdag 26 januari organiseerde KDO-sport de jaarlijkse clubkampioenschappen. Bij de clubkampioenschappen strijden de leden van KDO om verschillende prijzen.

De selectie heren is vroeg op de dag aan de beurt. De jongens vliegen met behendigheid over onder andere de brug gelijke leggers, het paard en de rekstok alsof zwaartekracht niet bestaat in de turnhal. Wanneer Tim Geuze aan de ringen hangt en via een kiep in de ringen steunt houd het publiek zijn adem in. "Ik doe het hem niet na, hoor!" klinkt er van de kant.

Zenuwachtig
De clubkampioenschappen zijn de perfecte plek om voor de eerste keer mee te doen met een turnwedstrijd. Voor Naomi Machielse (9) is dat nu ook het geval. Ze zit nog niet zo lang op turnen en dit is haar eerste wedstrijd. Naomi is zenuwachtig en vindt het erg spannend. Na de wedstrijd zijn die spanningen van haar schouders gevallen. "Ik was eigenlijk bang dat het me niet lukte," legt ze uit. Ze is misschien nog niet zo lang bij de vereniging maar ze heeft het er wel naar haar zin.

KDO heeft ook een springgroep. Deze turners doen tijdens de kampioenschappen in de springcategorie niet mee met balk en brug. In plaats van die toestellen hebben zij trampoline en minitrampoline bij de onderdelen zitten. Amélie Delafrosse is eerste bij de jeugd, Alida van Triet bij junioren recreatie, Chemene van der Mast bij niveau 3 en Melanie Pierse bij niveau 2.

Sebastiaan Willemsen (21) heeft voorgaande twee jaar de wisselbeker gewonnen en als hij deze dit jaar weer wint, mag hij de beker houden. Aan het einde van de wedstrijd blijkt dat het hem is gelukt. Willemsen wint voor de derde keer in rij de wisselbeker en mag hem weer mee naar huis nemen. "Ik ben er hartstikke blij mee natuurlijk! Hij kan weer terug op zijn eigen plekje."

Turnsters vliegen door de lucht
Aan het einde van de dag zijn de wedstrijden voor de Acro gym. Groepjes van twee of drie turnsters halen samen acrobatische kunstjes uit op de vloer. Het publiek houd hun adem in terwijl de grotere turnsters de kleinste turnsters in de lucht gooien en weer opvangen. Wanneer Esmee Wijland op de armen steunt van Renske Gorissen en Suzanne Pierse en daar vervolgens afspringt om aan haar benen te worden opgevangen en rondgezwaaid, gaat er een schok door het publiek. Gelukkig komt Esmee weer op haar voeten terecht. De clubkampioenen van dit jaar waren voor selectie dames: Amy de Ruiter (onderbouw) en Joleine van Es (bovenbouw) en voor de selectie heren: Stefano Schwillens (onderbouw) en Sebastiaan Willemsen (bovenbouw). Joleine van Es en Sebastiaan Willemsen kregen de wisselbeker mee naar huis. Voor de recreatie onderbouw ging de prijs clubkampioen naar Diana Hill en bij recreatie bovenbouw ging de prijs naar Eline van den Bos.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws