Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Wethouders lezen voor aan peuters en kleuters in Nissewaard

Actueel 117 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Wouter Struijk las in het kader van de start van de Nationale Voorleesdagen vanochtend voor aan de kleuters van OBS De Veenvlinder in Waterland. De kinderen luisterden aandachtig naar het verhaal over poes Harry uit 'Een huis voor Harry' dat werd verkozen tot het Prentenboek van het Jaar. Ook de wethouders Hamerslag en Mijnans gingen bij diverse scholen langs om de allerkleinsten te verrassen met een voorleesverhaaltje. Wethouder Hamerslag las op CBS de Duif voor uit het  prentenboek 'De kleine walvis', terwijl wethouder Mijnans bij Kinderdagverblijf Waterwiebels gekozen had voor 'Panda zoekt een vriendje'.

Met het Nationale Voorleesontbijt werd vandaag de aftrap gegeven voor de 16e editie van de Nationale Voorleesdagen. Om het voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd te stimuleren, lezen tal van bekende en onbekende Nederlanders tot en met 2 februari voor op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen. De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004, zijn een initiatief van Stichting Lezen en worden georganiseerd door de CPNB.

Een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos het Prentenboek van het Jaar 2019 uit de prentenboeken die in 2017 verschenen. 'Een huis voor Harry' werd gemaakt door auteur en illustrator Leo Timmers. Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen is er nu een mini-editie verkrijgbaar. Hierbij krijg je ook een meertalige, interactieve app met AR-functie waarmee het boekje op je telefoon tot leven komt. Het verhaal gaat over kater Harry die buiten op onderzoek uit gaat. Daarbij raakt hij bevriend met Vera de Vlinder met wie hij tikkertje speelt waardoor hij de weg naar huis kwijtraakt. Naast het winnende boek heeft de jury nog negen andere prentenboeken gekozen, die samen de Prentenboek Top Tien vormen. De Top Tien is te vinden op www.nationalevoorleesdagen.nl.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws