Afbeelding
Foto-Ok.nl / Rene Bakker

CSG De Oude Maas excellent op alle niveaus

Actueel 580 keer gelezen

Spijkenisse – Onderwijsinspecteur Eline Gerats reikte vanmorgen aan directeur Luuk Oortwijn van Penta college CSG Oude Maas het certificaat Excellente School uit. Ook wethouder Wouter Struijk was bij de feestelijke uitreiking, compleet met gebak voor alle leerlingen en personeel, aanwezig.

Afgelopen donderdag ontving De Oude Maas het heugelijke nieuws dat de ingediende aanvraag werd gehonoreerd. Sinds 2013 is de Techno Mavo van De Oude Maas al in het bezit van deze bijzondere status, maar nu hebben ook de leerwegen Basis- en Kader ( leerjaar 1 t/m 4) voor de komende drie jaar het predicaat Excellent.

Techno, Basis en Kader
Omdat eind vorig jaar de geldigheid afliep, werd een nieuwe aanvraag gedaan. Dit keer werd het predicaat niet alleen voor de Techno Mavo, maar ook voor de leerwegen Basis en Kader aangevraagd. De regels voor het aanvragen van de status Excellente School zijn inmiddels vanuit het Ministerie van Onderwijs nogal veranderd. De onderwijsinspectie speelt daarbij in tegenstelling tot voorgaande jaren een grote rol. Volgens de nieuwe regels moet er vooraf een uitgebreid inspectieonderzoek plaatsvinden, waarbij alleen de uitslag GOED, recht geeft op het maken van een vervolgstap naar de status Excellente School.

Beoordeling en presentatie
Afgelopen zomer waren twee onderwijsinspecteurs een hele dag aanwezig op de De Oude Maas om gesprekken te voeren met leerlingen, docenten, overig personeel, ouders en relaties uit het basis- en vervolgonderwijs. Ook werden er door de inspecteurs vele lessen bijgewoond. Aan het einde van de dag werd voor alle drie de leerwegen de waardering GOED afgegeven. Daarna werd in juni voor de jury in Den Haag door vertegenwoordigers van De Oude Maas een presentatie gegeven.

Onderscheiden
Vanmorgen werden de namen van alle scholen in Nederland bekend gemaakt die de komende drie jaar het predicaat Excellente School mogen voeren. Hiervan zijn er 22 in het primair-, 45 in het voortgezet- en 12 scholen in het speciaal onderwijs. Dit wordt toegekend door de inspecteur-generaal van het onderwijs op advies van de Jury Excellente Scholen. Toekenning betekent dat een school of schoolsoort onderwijs biedt van een goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren met een specifiek profiel. Dit keer lieten 63 voortgezet onderwijs scholen zich beoordelen. Nederland telt nu 191 Excellente Scholen, waarvan 110 in het voortgezet onderwijs. Een overzicht is te vinden op www.excellentescholen.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws