Afbeelding

Brielle verhoogt bedrag mantelzorgpas

Actueel 317 keer gelezen

Brielle - Brielse mantelzorgers krijgen dit jaar een hoger bedrag op hun mantelzorgpas gestort. Gemeente Brielle maakt de verhoging mogelijk nadat Groupcard, die de mantelzorgpas uitgeeft, de jaarlijkse kosten heeft verlaagd. Het jaarlijkse bedrag gaat van 75 naar 100 euro.

Mantelzorgers hebben een belangrijke rol in de Brielse maatschappij. Gemeente Brielle waardeert de inzet van deze inwoners. Om dit te benadrukken is de besparing op de kosten van de mantelzorgpas geïnvesteerd in de waardering voor de Brielse mantelzorger. Mantelzorgers mogen het bedrag op de pas besteden bij lokale winkeliers en maatschappelijke en/of culturele partners.

Wethouder Bert van Ravenhorst is blij met het genomen besluit: ,,We hebben in Brielle een groep betrokken mantelzorgers waar we veel waardering en respect voor hebben. Mantelzorgers zijn vooral bezig met het verzorgen van een naaste. Samen moeten we er voor waken dat zij zichzelf daarin niet vergeten. Gemeente Brielle is daarom altijd op zoek naar manieren om hier een bijdrage aan te leveren. De mantelzorgpas, verhoging van het bedrag en verschillende activiteiten voor mantelzorgers zijn hier goede voorbeelden van''.

Mantelzorgpas aanvragen

De pas is eenvoudig aan te vragen via www.mantelzorgpasvoorne.nl. Ook geeft deze website meer informatie over de pas en deelnemende organisaties.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws