Afbeelding
Foto: pixabay.com

Chipszakken horen bij het restval

Politiek 540 keer gelezen

Nissewaard - Bij de invoering van het omgekeerd inzamelen in de wijk Sterrenkwartier zijn inwoners foutief geïnformeerd. Dat stelt Nissewaard Lokaal. Op de informatiestickers die de wijkbewoners ontvingen staat dat chipszakken in de PMD-container gegooid mogen worden. Maar deze horen er niet in thuis. Door de zilverfolie aan de binnenzijde kan het plastic van deze zakken niet bij plastic afvalverpakkingen verwerkt worden. Chipszakken horen daarom bij het restafval. Opvallend is dat al eerder in de commissie Leefomgeving door Nissewaard Lokaal aandacht was gevraagd voor dit probleem. Wethouder Jan-Willem Mijnans (ONS) beloofde toen beterschap en zou bij de nieuwe wijken voor nieuwe, aangepaste informatie zorgen.

In Sterrenkwartier lijkt dit niet te zijn gebeurd en hebben inwoners foutieve informatie ontvangen. Of dit in andere wijken ook is gebeurd weet niet Nissewaard Lokaal niet. Het foutief scheiden van afval ligt gevoelig, omdat de afvalstoffenheffing voor 2019 moest stijgen, mede omdat inwoners hun afval niet goed genoeg zouden scheiden. Nissewaard Lokaal eist daarom van wethouder Mijnans dat alle inwoners waarbij omgekeerd inzamelen is ingevoerd een rectificatie ontvangen. Met daarin informatie wat er fout is en waar dit wel hoort. Bovendien eist Nissewaard Lokaal ook dat alle foutieve informatie vernietigd wordt, zodat andere inwoners niet alsnog ook nog per ongeluk foutieve informatie kunnen ontvangen.

De partij heeft wethouder Mijnans per mail al ingelicht en zal in de commissie Leefomgeving een reactie vragen van de wethouder.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws