Afbeelding

Verklaring Gemeente Brielle n.a.v. vertrek gemeentesecretaris Beek van Westvoorne

Actueel 387 keer gelezen

Brielle - Het college van B&W van Brielle heeft met spijt, maar ook met begrip, kennisgenomen van het aangekondigde vertrek van de gemeentesecretaris van Westvoorne, Rob Beek. Het college van Brielle heeft respect voor dit besluit, dat voortvloeit uit het stuklopen na 3,5 jaar voorbereiding van het proces van de vorming van een gemeenschappelijke werkorganisatie op Voorne tussen de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne. Het college van Brielle dankt de heer Beek voor zijn inzet voor de totstandbrenging van de fusie tussen de drie ambtelijke organisaties.

Samen met de gemeentesecretaris van Hellevoetsluis is de heer Beek bij deze hele voorbereidingsperiode betrokken geweest. Het falen van het proces van de ambtelijke fusie is in de media in belangrijke mate toegeschreven aan het niet goed samenwerken van de projectdirectie, bestaande uit de gemeentesecretarissen van de betrokken gemeenten. Eind juni 2018 was dit aanleiding voor de drie colleges van B&W tot het aantrekken van een externe kwartiermaker met een zwaar mandaat.

De gemeentesecretaris van Brielle, Nicolette van Waart, is eerst vanaf 1 mei 2018 aangesteld bij de gemeente Brielle en pas vanaf dat moment betrokken geraakt bij de voorbereidingen van de ambtelijke fusie. Zij heeft zich vanaf het eerste begin constructief en positief tegenover deze ambtelijke fusie opgesteld en zich volledig ingezet om de ambtelijke fusie voor 1 januari 2019 of zo snel mogelijk daarna tot stand te brengen en de harmonie in de projectdirectie te bevorderen. Dit conform de wens van Brielle om die ambtelijke fusie zo snel mogelijk te realiseren. Voor het college van B&W van Brielle is er derhalve geen enkele reden om haar functioneren en positie ter discussie te stellen. Het college van Brielle is bovendien van mening dat Nicolette van Waart met haar ervaring en op samenwerking gerichte houding nog een belangrijke rol in de toekomst van de samenwerking tussen de drie gemeenten en in de regio kan vervullen.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws