Afbeelding
foto: Wil van Balen

Geen verkeersregelaars, geen evenement!

Actueel 426 keer gelezen

Hellevoetsluis - Verkeersregelaars zijn onmisbaar wanneer je een evenement wilt organiseren. Of het nu de wandel- of fietsvierdaagse is of de Vestingdagen, verkeersregelaars zijn noodzakelijk om alle (verkeers-)situaties in goede banen te leiden. Zonder voldoende verkeersregelaars gaat een evenement gewoon niet door, zo is de Hellevoetse wandelvierdaagse dit jaar bijna niet door gegaan door een gebrek aan vrijwilligers die het evenement konden begeleiden.

4P is met 35 regelaars en 9 EHBO' ers actief in Hellevoetsluis en ver daar buiten. We gaan in gesprek met Jessica de Bruin, planner van de verkeersregelaars van 4P. "Vriendschap en vertrouwen zijn de pijlers waarop onze groep steunt", steekt Jessica van wal. "We zijn een hechte groep die goed samenwerkt en veel van elkaar kan hebben en mede daarom draait deze club zo goed".

Samenwerking
Als iemand een evenementen vergunning aanvraagt bij de gemeente stelt deze vast of er verkeersregelaars moeten worden ingezet of niet. Is dit het geval, dan wordt contact opgenomen met 4P en wordt in een overleg vastgesteld wat de situatie is en welke inzet is vereist. Soms neemt Jessica met een aantal regelaars de situatie ter plekke op om goed te kunnen vaststellen wat er nodig is. Bijvoorbeeld of er afzetlinten of rijplaten gebruikt moeten worden. Indien nodig wordt samengewerkt met de politie en met LEH4YOU, dat kan zorgen voor hoog opgeleide EHBO 'ers. Is dit overleg positief afgerond dan wordt de evenementen-vergunning definitief verstrekt.

Inzet is divers
4P heeft opdrachtgevers in een groot gebied. Natuurlijk ziet u de verkeersregelaars regelmatig in en rond Hellevoetsluis. De Vestingdagen vergen grote inzet van vrijwel iedereen, maar ook bij de wandelvierdaagse, de lampion-optocht, motorritten en de jaarmarkt van Grootenhoek zijn de verkeersregelaars actief. Maar ook in Brielle en zelfs tot in Utrecht toe zijn de regelaars actief.

Vrijwilligers zonder subsidie
Alle uitrusting en hulpmiddelen worden door 4P zelf gefinancierd. "Helaas wordt er geen subsidie of vergoeding verstrekt", zegt Jessica, die zelf de mini-tulbandjes voor het eindejaarspresentje van de regelaars staat te bakken. "Dat is wel eens jammer, maar onze hobby is desondanks erg leuk en we krijgen veel energie van de bedankjes die we krijgen."

Hoe word je verkeersregelaar?
Iedere verkeersregelaar moet jaarlijks via E- Learning (internet) zijn kennis bevestigen c.q. zijn status verlengen. Voor sommige mensen is dit een drempel maar Jessica stelt dat dit 'examen' echt voor iedereen goed te doen is. Heb je belangstelling om verkeersregelaar te worden, neem dan contact op via vkrs4p@gmail.com

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws