Afbeelding

Droogdok Jan Blanken de gehele maand januari gesloten

Actueel 165 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het bezoekerscentrum van het Droogdok Jan Blanken is gesloten in de eerste maand van het nieuwe jaar.

Deze periode gebruiken de medewerkers om de permanente tentoonstelling – die deels was verwijderd in verband met de komst van de in bruikleen zijnde stukken van het Rijksmuseum – weer op te bouwen.

Grote schoonmaak
Directeur Sjaak Kwekel: "schoongemaakt wordt er natuurlijk altijd, maar we nemen eens goed de tijd om alles extra op te poetsen, zodat we weer klaar zijn voor het nieuwe seizoen". Hij vervolgt "daarna gaan we de permanente tentoonstelling weer opbouwen zodat de tijdlijn van ontwerp en opbouw van het Dok tot de huidige functie goed in beeld worden gebracht".

Maquette
De maquette van de Rijkswerf is gemaakt door de oud-meesterknecht en modelmaker van de werf, K. Vermaas en natuurlijk krijgt dit pronkstuk een prominente plaats binnen de tentoonstelling. De maquette heeft een oppervlakte van twee bij vier meter en biedt een prachtig beeld hoe de marinewerf in Hellevoetsluis er aan het begin van de negentiende eeuw uitzag.

Dok
Het Dok zelf is gewoon in gebruik. MS Bernisse dat normaal aan de Koningskade is afgemeerd, ligt binnen voor onderhoud.

4 februari 2019 weer open
In februari is alles klaar en is iedereen weer van harte welkom om het prachtige en in uitstekende staat verkerende erfgoed te bezoeken.

Heeft u tijdens de periode dat het bezoekerscentrum gesloten is toch de wens om een zaal te huren, neemt u dan contact op via telefoon 0181 – 310197 of mail naar info@droogdok.nl

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws