Afbeelding

Start sloop 20 woningen aan de Wee Weneestraat

Actueel 469 keer gelezen

Hellevoetsluis - Er wordt weer volop gebouwd en daarom ook gesloopt in Hellevoetsluis. De sloop van de 20 woningen aan de Wee Weneestraat stond gepland voor medio 2018, maar de ontheffing van de provincie Zuid-Holland in het kader van de Natuurbeschermingswet heeft wat langer op zich laten wachten.

De reden hiervoor was de aanwezigheid van de laatvlieger vleermuis. Deze week heeft Vlasman Sloopwerken uit Alphen aan den Rijn een start gemaakt met de sloopwerkzaamheden van de woningen in Nieuwenhoorn. 

Start nieuwbouw
Direct na de sloop van de woningen worden er sonderingen uitgevoerd. Sonderingen zijn een methode om het draagvermogen van de grond te kunnen bepalen. Vervolgens kan de exacte maat van de heipalen worden bepaald. Waal uit Vlaardingen is het aannemingsbedrijf dat de 20 nieuwe woningen gaat bouwen.

De nieuwe woningen voldoen aan de Nul op de Meter (NoM) criteria. Dat wil zeggen dat ze niet met aardgas worden verwarmd, maar door middel van een lucht/warmtepomp. De zonnepanelen op het dak zorgen voor de opwekking van de elektriciteit.

De planning van de oplevering van de nieuwbouw is het vierde kwartaal van 2019.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws