Afbeelding

Initiatief voor nieuwe woonvorm oud en jong in Westvoorne

Actueel 777 keer gelezen

Westvoorne – De Nederlandse bevolking is geleidelijk aan het vergrijzen. In Westvoorne is nu meer dan 25% van de inwoners boven de 65 jaar. Dit percentage stijgt de komende jaren. Er is een burgerinitiatief gestart dat zich inzet voor een nieuwe woonvorm voor oud en jong in de eigen gemeente.

Gedacht wordt aan het opzetten van een zogenaamd meergeneratiehof. Een meergeneratiehof is bedoeld voor mensen van alle leeftijden. Starters, oudere jongeren, jongere ouderen & senioren wonen hierbij in een eigen hofwoning met een gemeenschappelijke tuin en gemeenschappelijke (hobby)ruimte. Met elkaar vormen ze een levendige gemeenschap waar men elkaar kent en helpt.

Een meergeneratiehof is een combinatie van de hofjes van vroeger met het gemak van heden. Het is een uniek concept van veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samenwonen. De woonvorm richt zich vooral op inwoners die het leuk vinden elkaar af en toe te helpen, maar hierin geen verplichting willen. Het idee is een vrijblijvende gemeenschap waar bewoners van elkaars kennis/kunde en gezelschap profiteren. Dit is ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven, en die steeds minder op mantelzorg en kinderen kan terugvallen.

Het collegeprogramma 2018-2022 biedt ruimte voor een dergelijk initiatief. Bij voldoende belangstelling wordt aan het initiatief in samenwerking met de stichting Knarrenhof (www.knarrenhof.nl) een vervolg gegeven. Belangstellenden voor dit initiatief kunnen een bericht sturen naar hofwestvoorne@ziggo.nl met vermelding van naam, woonplaats en de leeftijd. Na aanmelding volgt verdere informatie vanuit de initiatiefgroep.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws