Afbeelding
Foto: PR

Open Poort Prijswinnaars Rotterdamse haven bekend

Actueel 182 keer gelezen

Rozenburg - De winnaars van de Open Poort Prijs 2018 zijn gisteren tijdens een feestelijke bijeenkomst bij EIC Mainport Rotterdam (EIC) in Rozenburg bekend gemaakt. Het gaat om havenbedrijven die bedrijfsexcursies aanbieden aan leerlingen en studenten die een bezoek brengen aan de Rotterdamse haven.

Jaarlijks reikt het EIC de Open Poort Prijs uit aan die havenbedrijven die het afgelopen jaar in de ogen van de EIC - havengidsen en medewerkers het meest zijn opgevallen door hun gastvrijheid, de inhoud van hun bedrijfsexcursies en bijdrage aan het EIC-haven programma. De prijzen werden uitgereikt in verschillende categorieën. De volgende bedrijven hebben dit jaar gewonnen en werden in het zonnetje gezet:

-  Neele-Vat Logistics                         Sector Op- en Overslag en Distributie  

-  Team Terminal                                Sector Olie en Chemie

-  Damen Shiprepair Rotterdam          Sector Dienstverlenende en overige bedrijven

-  Overbeek Transport                        Aanmoedigingsprijs

Deze bedrijven maken deel uit van een groep van ca. 60 bedrijven die bedrijfsexcursies aanbieden  georganiseerd door EIC. De haven is van strategisch belang voor de ontwikkeling van onze regio en Nederland en biedt jonge mensen bovenal goede loopbaanperspectieven. Bedrijven kunnen jongeren als geen ander inzicht geven in de praktijk van de verschillende werkzaamheden, beroepen en mogelijkheden om er te werken. Zo ontdekken jongeren de dynamiek van de Rotterdamse haven en dit ondersteunt bij hun opleidings- en beroepskeuze.

Daarom wordt er bij de prijsuitreiking van de Open poort ook altijd aandacht besteed aan hoe de verschillende havensectoren een link leggen naar jongeren.

Anneke van den Breemer, regio directeur Douane Rotterdam Haven, gaf aan dat de Nederlandse Douane bekend staat als één van de efficiëntste Douanes ter wereld. In de Rotterdamse haven is de Douane 24/7 in bedrijf. In overleg met het bedrijfsleven en met oog voor de belangen van de logistiek worden de handhavingstaken van de Douane uitgevoerd. Hiervoor werken zij met de meest moderne en innovatieve controle middelen. Ook kwamen gevolgen van de Brexit voor de Douane en de bedrijven in de Rotterdamse haven aan de orde. Uit haar presentatie bleek dat er voor jongeren goede loopbaanperspectieven zijn bij de douane.

Ana Duškov, werkzaam bij ECT en Jong Haventalent van het jaar, ging in op de Rotterdamse haven als een kenniseconomie. Er liggen veel kansen om door middel van digitalisering meer efficiëntie te realiseren en daarmee de concurrentiepositie van bedrijven te verbeteren. Ook zij ziet binnen veel kansen voor young professionals om in de Rotterdamse haven te werken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws