Mike Kortsmit zorgde zaterdag met twee treffers voor de winst in het duel met Den Bommel. Foto: Peter de Jong

SC Botlek wordt laat wakker in duel met Den Bommel

Sport 224 keer gelezen

Spijkenisse – SC Botlek heeft zaterdag belangrijke punten gepakt in de strijd bij de onderste ploegen. De Spijkenissers waren afgedaald naar de voorlaatste plaats.

Zaterdag werden drie punten bijgeschreven dankzij een 4-2 (0-2) zege op Den Bommel.

Achterstand bij rust
De mannen van Arjan Vuik konden wel een opsteker gebruiken, maar het duurde even voordat men dat inzag. Na een half uur was er de eerste actie van de ploeg van Goeree Overflakkee, dat via topschutter Johnno Bakker de 0-1 bezorgde. Zijn broer Wesley schoot kort voor rust de 0-2 binnen.
Tweede helft Botlek
Na de thee was er vooral veel goede dingen voor SC Botlek. Na zes minuten was het Lester van Caam met de 1-2 en vier minuten later was het Jorn Berkelaar met de gelijkmaker. Het was Mike Kortsmit met de 3-2 halverwege de tweede helft en Kortsmit bepaalde met een fraaie goal in de laatste minuut de eindstand op 4-2.

Gebrand te winnen
'We wilden een goed resultaat neerzetten, maar je merkte dat we zoekende zijn. Den Bommel heeft twee kansen in de omschakeling en die liggen er allebei in. We hadden dit echt even nodig', aldus coach Arjan Vuik die aan het einde van het seizoen vertrekt bij SC Botlek.