Afbeelding
Foto: Ger den Reijer

Zeven keurmeesters keuren 441 vogels

Actueel 116 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vogelliefhebbersvereniging De Vogelvriend hield het vorig weekend voor de 58e keer haar onderlinge tentoonstelling.

Voor de echte vogelliefhebber is dit het hoogtepunt van het jaar en er zijn maanden van voorbereiding voorafgegaan aan de tentoonstelling. Het bestuur en de leden willen natuurlijk dat alles er tip-top bij staat.

In het clubgebouw aan het Schelpenpad is het dan ook een drukte van belang als Paul Voorbij, tentoonstellingscoordinator, de tentoonstelling opent.

Paul Voorbij heet iedereen welkom en reikt de prijzen uit aan de diverse kampioenen binnen de vereniging. Paul complimenteert niet alleen R. de Jong "Rick, je hebt een topprestatie geleverd door bij de kanaries brons, zilver en goud te pakken", maar ook de enige deelnemer met de maximale score van 95 punten, A. van der Valk met zijn kleine barmsijs. Hij mag de Discus Hellevoetsluis wisseltrofee een jaar lang in de vensterbank zetten.

De zeven keurmeesters hebben het maar druk gehad met het keuren van in totaal 441 vogels van maar liefst 36 inzenders. Daaronder waren bijzonder fraaie exemplaren, kampioenen in hun klasse!

Jonge leden
De Vogelvriend heeft ongeveer 120 leden, de oudste daarvan is de 80 jaar ruim gepasseerd. Maar er zijn ook jongeren lid van de vereniging, de jongste is nu 11 jaar. Lars de Zoete hoort ook bij de jeugd en hij wint goud met zijn zebravink Isabel bruin P. Jong geleerd is oud gedaan, gaat hier dus ook op!

Fransman
Dat de leden van De Vogelvriend bekend zijn om hun prestaties blijkt wel uit het feit dat dit weekend iemand speciaal uit Frankrijk is gekomen om een van de vogels te kopen. De leden van de vereniging zijn benieuwd of zij ook hoge ogen kunnen gooien op het WK, de Mondial. Het WK wordt dit jaar georganiseerd door de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers, de grootste vogelbond ter wereld met ruim 25.000 leden. Het WK wordt in Zwolle gehouden. Op zaterdag 12 januari 2019 worden de prijzen daar bekend gemaakt.

Actieve vereniging
De Vogelvriend is een actieve vogelsportvereniging die al 58 jaar bestaat en waar het sociale aspect ook een grote rol speelt. Hoewel niet ontkend wordt dat veel leden reeds op leeftijd zijn, wordt actief aandacht besteed aan de jeugd en het bestuur probeert ook activiteiten te organiseren die aantrekkelijk zijn voor de jeugd.

Maandelijks wordt in het mooie clubgebouw aan het Schelpenpad een beurs gehouden waar vogels worden verhandeld en allerlei aan de sport gerelateerde materialen kunnen worden gekocht.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws