De dames van HV Spijkenisse waren zondag in de derby met Voorne de Hellevoeters de baas. Foto: Peter de Jong

Hockeysters Spijkenisse pakken winst in derby

Sport 199 keer gelezen

Spijkenisse – De dames van HV Spijkenisse hebben zondag op sportpark Groenewoud de derby gewonnen van HC Voorne. Het werd 3-1 (2-1).

Al in de openingsfase was het na een rommelige start voor de ploeg van Harry van de Brink toch HV Spijkenisse dat de score opende via Jillian Veloo. Binnen twintig minuten stond de gelijkmaker op het scorebord via Joleijne de Bruijne, maar kort voor rust wist Veloo opnieuw de voorsprong voor Spijkenisse te bewerkstelligen.

De tweede helft was het eenrichtingsverkeer voor Spijkenisse. Een strafbal van Jamie Zeegers bracht de eindstand op 3-1. 'We hadden voor rust moeite met het spel van de tegenstander. Na rust waren wij de enige die hebben gehockeyd. We hadden denk ik nog veel meer moeten scoren, maar dat zat er niet in. Er is ook nog een goal afgekeurd, dus wij hebben terecht gewonnen', meende Van de Brink.

De derby leefde enorm aan beide kanten en werd sportief gespeeld. 'De hele week merkte je het aan de meiden. Wij hebben natuurlijk een jonge groep en de laatste weken gaat het uitstekend. Winnen in een derby doet de ploeg goed, maar voor mij is dit gewoon één van de 22 duels', meent Van de Brink na afloop van het duel.