Afbeelding
Foto: Harry van Reeken

'Hospice de Voornse Duinen' voor zorg dichtbij

Actueel 547 keer gelezen

Westvoorne - Stichting de Voornse Duinen heeft als doel het realiseren van een hospice in de gemeente Westvoorne. Een hospice in de zin van een bijna thuis huis, wat zeer laagdrempelig is en voor iedereen openstaat.

Veel bewoners van Westvoorne omarmen het idee dat hun geliefden stervensbegeleiding krijgen in eigen dorp of vlak bij hun woonomgeving. Dit is dus een van de pijlers waar Stichting Hospice de Voornse Duinen op wil rusten en in de toekomst voor wil gaan. Met dit doel voor ogen is in 2014 `Stichting Hospice de Voornse Duinen` opgericht. Een stichting zonder winst oogmerk met ANBI status.

De naam
De naam van de stichting is ontleend aan de geografische ligging, de Voornse Duinen. Zij beschermen ons "eiland Voorne" sinds jaar en dag tegen het wassende water van de zee. Dat geeft een gevoel van veiligheid en dat is dus wat de stichting wil uitdragen naar hun gasten.

Laatste levensfase
Een hospice biedt een plaats aan mensen die te horen hebben gekregen dat zij door een ongeneeslijke ziekte of ouderdom in de laatste fase van hun leven zijn gekomen. Het liefst is men thuis, maar dat is niet altijd mogelijk. Een hospice in de eigen woonomgeving kan steun geven in deze moeilijke periode. Nu zijn de dichtst bijzijnde hospices in Spijkenisse, Vlaardingen of Dirksland. Niet altijd makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer voor familie, vrienden en kennissen. En het zijn juist "zij" die je graag om je heen wilt hebben.

Nog veel werk
Om te komen tot een hospice binnen de gemeente Westvoorne dient nog veel werk verzet te worden. Het werk dient zich te vertalen in financiële opbrengsten om zo een goede financiële ondergrond te hebben om het hospice te realiseren. Het bestuur is zich er terdege van bewust dat zonder (financiële) steun van de samenleving bovenstaand doel niet te realiseren is. In de komende periode zullen de hoofdactiviteiten vanuit het bestuur zich dan ook voornamelijk richten op het benaderen van bedrijven en andere belangstellenden om een hospice te kunnen verwezenlijken.

Ondersteuning
Naast financiële steun is er ook behoefte aan vrijwilligers en medebestuursleden die zich willen inzetten om het doel te realiseren. Alleen door de inzet van een ieder is het mogelijk om een hospice te verwezenlijken. Het streven is om eind november een informatieavond te organiseren. Wilt u meer informatie over donateur worden, een gift doen, een sponsoractie op touw zetten of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Meer informatie hierover is te vinden op www.hospice-voorne.nl

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws