Gemeenteraad en College van Hellevoetsluis
Gemeenteraad en College van Hellevoetsluis Foto: gemeente Hellevoetsluis

Hellevoetsluis blijft tot de goedkoopste gemeenten van Nederland behoren

Actueel 203 keer gelezen

Hellevoetsluis - De gemeenteraad van Hellevoetsluis heeft unaniem ingestemd met de begroting voor 2019. Hellevoetsluis blijft tot de goedkoopste gemeenten van Nederland behoren. De begroting is, net als het collegeprogramma, gericht op 'samen doen'.

Samen doen
Projecten die de gemeente nu al samen doet met inwoners en andere partijen zijn bijvoorbeeld het wijk- en buurtwerk, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en het project Fijn je te zien. Deze projecten worden de komende jaren voortgezet.

Een nieuw project is bijvoorbeeld 'Saluut! Marinekwartier Hellevoetsluis'. In dat project wordt gewerkt aan een nieuw museum waarin Droogdok Jan Blanken, het Stadsmuseum Hellevoetsluis en Ramtorenschip De Buffel samenwerken. In de begroting wordt rekening gehouden met allerlei ontwikkelingen op het gebied van wonen, leven en werken in Hellevoetsluis. Bijvoorbeeld voor toekomstige woningbouwprojecten en het belangrijke thema duurzaamheid. In de begroting voor 2019 is ook de overgang van Oudenhoorn naar Hellevoetsluis verwerkt.

Woonlasten
Voor inwoners verandert er in 2019 weinig, als het gaat om de gemeentelijke heffingen. De gemiddelde woonlasten voor een gezin bedragen in 2019 € 568,00 tegenover € 552,00 in 2018. Hellevoetsluis blijft daarmee tot de goedkoopste gemeenten (voor woonlasten) van Nederland behoren.

Wethouder den Brok (financiën): "Ik ben zeer trots dat het wederom gelukt is een sluitende begroting op te stellen en dat deze unaniem is aangenomen door de gemeenteraad."

Drie moties
Het college nam drie moties over die donderdag bij de begrotingsbehandeling werden ingediend door de gemeenteraad.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws