Afbeelding

Inwoners op Voorne denken mee over zorg en ondersteuning

Actueel 87 keer gelezen

Regio - In oktober en november organiseerden de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne inwonersavonden over zorg en ondersteuning. Tijdens deze avonden gingen ze met elkaar in gesprek over de toekomst van de samenleving. Er werden waardevolle ideeën en aandachtspunten naar voren gebracht die de gemeenten gebruiken voor hun gezamenlijke plannen voor het sociaal domein van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne.

Als één van de rode draden kwam naar voren dat het belangrijk is nog beter te communiceren over wat de gemeenten en maatschappelijke partners allemaal doen voor inwoners en welke ondersteuning mogelijk is. De wethouders Bert van Ravenhorst, Hans van der Velde en Wilbert Borgonjen over de inwonersavonden: "Het is mooi om te zien hoe betrokken inwoners zijn en om te constateren dat veel inwoners zich op één of andere manier actief inzetten voor de samenleving."

De gespreksonderwerpen van de avonden werden bepaald door de uitkomsten van het burgerpanelonderzoek dat na de zomer plaatsvond in de drie gemeenten. Verschillende onderwerpen kwamen aan bod, zoals: Wat is er nodig om mantelzorgers goed te ondersteunen? Hoe kunnen we de betrokkenheid van inwoners bij elkaar vergroten? Hoe zorgen we met elkaar dat ouderen op een prettige manier langer in hun eigen woning kunnen blijven wonen? En hoe zorgen we dat we alcohol en drugsgebruik onder jongeren verminderen?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws