Afbeelding
Foto: stock

ChristenUnie-SGP: Nissewaard asbestvrij!

Politiek 102 keer gelezen

Nissewaard - De ChristenUnie-SGP in de gemeente Nissewaard wil de gemeente binnen vijf jaar asbestvrij maken. Een voorstel daartoe werd in de raadsvergadering van vorige week woensdag unaniem aangenomen.

Fractievoorzitter Bernard Tebrugge van de ChristenUnie-SGP Nissewaard: 'Asbest kan zeer gevaarlijke gevolgen hebben voor de gezondheid en veiligheid van onze inwoners. Ook is het schadelijk voor het milieu. Er is landelijke wetgeving in de maak dat er in voorziet dat voor 2024 alle asbesthoudende daken in gemeenten in Nederland verwijderd moeten zijn. Op dit moment kent zowel het rijk als de provincie regelingen en subsidies om gemeentelijke gebouwen asbestvrij te maken. Het is nú dus hét moment om door te pakken en Nissewaard asbestvrij te maken. De nieuwe daken kunnen worden voorzien van zonnepanelen. Ook de andere daken in de gemeente moeten worden aangepakt, zodat Nissewaard schoner en veiliger wordt voor onze inwoners'.

Het college verwacht begin volgend jaar met een plan van aanpak te komen hoe zij de eigen gemeentelijke accommodaties asbestvrij gaat maken voor 2024.  

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws