Spijkenisse had zaterdag weinig moeite in de districtsbeker met HVC´10. De ploeg won met 7/2. Foto: Peter de Jong

Kees Tol grote man voor Spijkenisse tegen HVC'10

Sport 151 keer gelezen

Spijkenisse – Spijkenisse kwam zaterdag in actie in het kader van het toernooi om de districtsbeker. De hoofdklasser uit onze gemeente won met 7-2 (3-0) van de tweedeklasser uit Hoek van Holland, die met een veredeld elftal naar Spijkenisse was afgereisd. Grote man was Kees Tol met vier treffers.

Na een kwartier had Tol er al twee in liggen bij de Hoekse ploeg en kort voor rust zorgde Anthony Benthem met zijn doelpunt voor de ruststand van 3-0 voor de formatie van Peter Hoek.

Geen moeite
Na rust had de ploeg ook weinig moeite met de tegenstander die in de competitie twee niveau's lager speelt. Al na zeven minuten was het Adam El Fazizi die de stand naar 4-0 tilde en tien minuten later had Jazzy Adams de vijfde treffer gescoord met een kopbal. Twintig minuten voor tijd deden de gasten iets terug via Ben Mohammed. Twee minuten later was het opnieuw Kees Tol met de 6-1 en Tol had twaalf minuten voor tijd ook de 7-1 op zijn voet. De uitslag werd compleet gemaakt door een treffer van Kram namens de gasten uit Hoek van Holland. Spijkenisse speelt daardoor volgend jaar nog in het toernooi om de districtsbeker. Komende zaterdag gaat de competitie verder voor Spijkenisse. Na drie nederlagen op rij moet de ploeg van Peter Wubben aantreden tegen Smitshoek dat op de elfde plaats staat. Spijkenisse staat vijfde.