De Brielse staf Harro de Reus, Arco Luiten en Stanley Rieborn (v.l.n.r.) zag hoe de selectie weer  aansluiting kreeg. * Archieffoto: Wil van Balen.
De Brielse staf Harro de Reus, Arco Luiten en Stanley Rieborn (v.l.n.r.) zag hoe de selectie weer aansluiting kreeg. * Archieffoto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Brielle verslaat opnieuw een koploper en kruipt naderbij

Actueel 246 keer gelezen

Brielle – Na Forum Sport was SHO afgelopen zaterdag de tweede koploper in de eerste klasse B die door Brielle werd verslagen: 0-1. De ploeg van trainer Stanley Rieborn, die in de eerste vijf duels van de competitie maar een zege pakte, heeft de leidende ploegen nu weer binnen handbereik. SHO, nog steeds koploper, en Westlandia hebben nog maar drie punten meer dan Brielle dat de weg naar boven lijkt te hebben gevonden.

De Brielse winst op SHO kwam niet makkelijk tot stand. De thuisclub scoorde in de eerste helft, maar de treffer vond geen genade in de ogen van de arbitrage omdat keeper Deshney Hoornweg zou zijn aangevallen toen hij een bal losliet. Ook in de tweede helft kwam Brielle goed weg, toen een vlammend schot de magere voorsprong van de bezoekers dreigde te nivelleren, maar op de paal strandde.

Matchwinnaar
Zodoende werd Stevie Soares, opnieuw op de bank begonnen, maar wederom met een invalbeurt vol dreiging, de matchwinnaar met zijn treffer, waarmee hij SHO in de tweede helft op aangeven van Michael van Dommelen, de eerste nederlaag van dit seizoen bezorgde.