Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

WoonWijzerWagen deed Centrum aan

Actueel 96 keer gelezen

Spijkenisse – Afgelopen week konden bewoners en bezoekers van het Centrum van Spijkenisse informatie krijgen over duurzaamheid. In de WoonWijzerWagen die op dinsdag op de Markt en woensdag en donderdag in de Uitstraat stond, kon men voor advies en vragen terecht.

Veel vragen gingen over wat te doen als woningen van het gas af moeten. Daarnaast was er veel interesse voor informatie over zonnepanelen. Sinds kort informeert de WoonWijzerWinkel naast koop ook over de huur hiervan, waarvoor een samenwerking werd aangegaan met Solease.

Op donderdag was ook wethouder Mijnans aanwezig om aan geïnteresseerden een gratis duurzame Ledlamp uit te delen en met de bezoekers van het winkelcentrum in gesprek te gaan over duurzaamheid. Ook ging een adviesteam langs alle koopwoningen in het centrum om bewoners vrijblijvend te informeren over de verbetermogelijkheden.

De WoonWijzerWagen is de mobiele versie van de WoonWijzerWinkel. De WoonWijzerWinkel, die al voor 24 gemeenten in de regio's Rijnmond en Haaglanden informeert, adviseert en verwijst over en naar energiebesparing, financiering en subsidies. Het is de grootste onafhankelijke duurzaamheidswinkel van Nederland en laat mensen diverse bespaarmaatregelen zien van vakkundige bedrijven uit de regio. Daarnaast geven zij advies over het verduurzamen van de woning en kan men hier terecht met allerlei vragen op het gebied van duurzaamheid. Advies over bijvoorbeeld zonnepanelen, vloerisolatie, minder energie verbruiken en duurzaam verbouwen zijn ook te vinden op woonwijzerwinkel.nl.

De gemeente Nissewaard is dit jaar met de campagne Werk aan de Woning gestart waarbij de inzet is om samen met bewoners wijken en dorpskernen duurzamer te maken. Bij koopwoningen kan de gemeente dit alleen doen door mensen van informatie te voorzien om zo verduurzaming van de woning te stimuleren; dit gebeurt in samenwerking met de WoonWijzerWinkel.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws