Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Speelgoedwinkel 2nd Chance opent deuren in de Kopspijker

Actueel 450 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen opende wethouder Wouter Struijk in winkelcentrum de Kopspijker aan de Nieuwstraat speelgoedwinkel 2nd Chance van Speelgoedbank Zuid Hollandse Eilanden.

De Speelgoedbank is sinds januari van dit jaar actief in Spijkenisse. In januari werd begonnen in een pand aan de Rademacherstraat, maar onlangs volgde de verhuizing naar de Kopspijker waar de speelgoedwinkel beter 'in de loop' zit en zo nog meer klanten hoopt aan te trekken.

De Speelgoedbank zamelt nieuw en tweedehands speelgoed in en geeft dit speelgoed gratis weg aan kinderen die opgroeien in een gezin in Nissewaard dat te maken heeft met armoede. De B-kwaliteit speelgoed wordt verkocht in de winkel 2nd Chance. Vanuit de opbrengst koopt de Speelgoedbank nieuw speelgoed om weer weg te geven aan de kinderen in de doelgroep.

De 2nd Chance winkel is van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend en draait geheel op vrijwilligers. Het tweedehands speelgoed dat in de winkel wordt aangeboden is voor iedereen te koop. In de winkel kan ook heel en compleet (gebruikt) speelgoed worden ingeleverd. De circa 15 vrijwilligers maken het speelgoed schoon en verrichten eventuele kleine reparaties, waarna het in de winkel kan worden verkocht.

Mensen die in aanmerking willen komen voor gratis speelgoed moeten hiervoor worden doorverwezen door een maatschappelijke organisatie zoals de Voedselbank, Stichting Leergeld of Vluchtelingenwerk. Per jaar mag dan per kind twee keer voor 15 euro gratis nieuw speelgoed worden uitgezocht bij de Speelgoedbank. Daarnaast krijgt een kind ook voor haar/zijn verjaardag een uitnodiging om iets uit te komen zoeken. Speelgoedbank Zuid Hollandse Eilanden richt zich op kinderen uit Nissewaard en omgeving. De Speelgoedbank heeft als visie dat ieder kind gewoon kind moet kunnen zijn ongeacht de omstandigheden waarin hij of zij opgroeit. Van de gemeente Nissewaard werd eerder dit jaar een subsidie van 5000 euro ontvangen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws