10 VRI's werden vernieuwd.
10 VRI's werden vernieuwd. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Nieuwe verkeersregelinstallaties in gebruik genomen

Actueel 266 keer gelezen

Spijkenisse – Met een druk op de knop in de schakelkast, nam wethouder Bal vanmiddag de vernieuwde verkeersregelinstallatie (VRI) bij de kruising Hekelingseweg/Churchilllaan/Groene Kruisweg in gebruik.

Sinds begin september zijn op tien locaties in Spijkenisse de VRI's (gedeeltelijk) vervangen. De oude installaties waren hard aan vervanging toe. Op vier locaties waren deze al 35 jaar oud. In Spijkenisse vallen verkeerregelinstallaties op 19 kruisingen onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Nissewaard. Een aantal was al eerder vervangen.

Met de vernieuwing voldoen de VRI's aan de eisen van deze tijd en kan de gemeente Nissewaard de komende jaren vooruit. De nieuwe installaties zijn duurzamer, onder andere door het gebruik van led verlichting in plaats van gloeilampen en zijn door het toepassen van nieuwe technieken minder storingsgevoelig geworden. Bij een beschadiging van een detectielus kan de installatie terugvallen op een noodscenario, waarbij deze wel blijft functioneren. Daarnaast belt de installatie zelf met de technische dienst om de storing digitaal aan te geven.

Bij de installaties op de kruisingen van de Groene Kruisweg is zogenaamde Talking Traffic techniek ingebouwd die communicatie tussen de installaties mogelijk maakt, waardoor het verkeer veiliger en gerichter kan doorstromen. Voor deze techniek is een rijkssubsidie ontvangen; overige kosten voor de vervanging van de VRI's zijn door de gemeente Nissewaard betaald. De werkzaamheden zijn mede door de gunstige weersomstandigheden sneller afgerond dan was gepland. De komende weken worden de installaties waar nodig nog preciezer afgesteld.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws