Marina en Freek zijn nog altijd verliefd.
Marina en Freek zijn nog altijd verliefd. Foto: Anita Tempelman

Liefde op het eerste gezicht

Actueel 333 keer gelezen

Spijkenisse – Vandaag precies 60 jaar geleden gaven Marina en Freek van Gogh elkaar in Rotterdam het ja-woord. Burgemeester Veldhuijzen ging bij het diamanten bruidspaar op de koffie om hen te feliciteren met dit bijzondere jubileum.

De twee zagen elkaar voor het eerst tijdens dansles in de Bloemenbuurt in Rotterdam-Zuid. Marina en Freek waren destijds nog maar respectievelijk 14 en 17 jaar jong. 'Het was letterlijk liefde op het eerste gezicht', vertelt de inmiddels 82-jarige meneer Van Gogh. 'Ik zag haar en was gelijk verkocht.' De aantrekkingskracht bleek wederzijds; nog diezelfde avond bracht Freek Marina op de fiets naar huis. De verkering was eerst stiekem omdat Marina volgens haar moeder daar nog veel te jong voor was. 

Toch hield de liefde stand en werd er vijf jaar later getrouwd. Het paar kreeg vier dochters en heeft inmiddels tien kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Vandaag, op hun diamanten trouwdag, bracht hun kleinzoon wel een heel leuk cadeautje mee: hij vertelde zijn opa en oma dat ze er een tiende achterkleinkind bij krijgen.

Hoe het mevrouw en meneer Van Gogh in 60 jaar huwelijk verging, hoe het kwam dat zij onder andere vier jaar in Maleisië woonden en zij uiteindelijk in Spijkenisse belandden, leest u volgende week in de papieren editie van Groot Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws