Yoeri 't Mannetje kon niet scoren voor rockanje in de thuiswedstrijd tegen WFB. * Foto: Wil van Balen.

Rockanje eindigt met negen man, Zwartewaal wint bij OFB

Actueel 409 keer gelezen

Rockanje/Ooltgensplaat - Rockanje sloot afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen WFB af met een 1-3 nederlaag en negen man. Zwartewaal won op bezoek bij OFB in Ooltgensplaat met 0-4.

Het lukte Rockanje-trainer Harry Rusken niet om punten te pakken tegen zijn oude ploeg WFB.

Arbitrage
De arbitrage was ook niet direct in het voordeel van Rockanje. De 2-2 van Sven Groenenboom werd afgekeurd en een poging om te scoren van Dennis Nijkamp werd geïnterpreteerd als aanvallen van de keeper en met rood bestraft. Dat was er mede de oorzaak van dat Rockanje de wedstrijd met negen man beëindigde, want met drie wissels al gebruikt, moest er ook nog een speler met een blessure afhaken. Groenenboom zorgde met zijn treffer nog wel voor de 1-1 stand bij rust, maar in de tweede helft, liep WFB, gesteund door een strafschop, toch weg naar 1-3.

Einde
'Je wordt geacht van OFB te winnen, maar geen enkele zege is makkelijk en al helemaal niet tegen ploegen van Goeree-Overflakkee,' sprak Zwartewaal-trainer Ron Klein na afloop van de 0-4 zege van zijn ploeg bij OFB. Ferry van der Spuij (2x), Mike Timmers en Dion van Gilst, die met twee gele kaarten het einde van de wedstrijd niet haalde, scoorden voor Zwartewaal.