Afbeelding

Zwevende auto's op Dag van de Duurzaamheid

Actueel 101 keer gelezen

Vierpolders - "Jullie gaan de veranderingen nog meemaken van de oude brandstoffen naar nieuwe technieken", voorspelde Henk Abrahams groep 5/6 van basisschool De Tiende Penning in Vierpolders waar hij kwam voorlezen op de Dag van de Duurzaamheid.

Het CDA-raadslid van de gemeente Brielle had een verhaal uitgekozen over vijf jongens, die samen een 'zonnevliegtuig' ontwerpen. Na het voorlezen daagde hij de leerlingen uit om ook heel nieuwe dingen uit te vinden, die goed zijn voor het milieu en de wereld. Dat leverde ideeën op als zwevende auto's of auto's die over het water kunnen rijden. Een meisje noemde teleporteren als toekomstig transportmiddel. "Dat is het mooie van op school zitten", zei raadslid Henk Abrahams, onder de indruk van de revolutionaire voorbeelden die hij hoorde. "Je leert dingen en kunt vervolgens nadenken over hoe het anders kan."

Boek

Deze tiende editie van de Dag van de Duurzaamheid stond in het teken van schone energiebronnen. Studenten van de Duurzame pabo schreven over dit thema achttien verhalen, die gebundeld zijn in het boek 'De kracht van nieuwe energie'. De basisscholen in de gemeenten Brielle en Westvoorne die het boek nog niet hebben, ontvangen binnen enkele weken een exemplaar voor in hun bibliotheek.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws