SCO'63 wist zaterdag de derby met Simonshaven te winnen met 0-3.
SCO'63 wist zaterdag de derby met Simonshaven te winnen met 0-3. Archieffoto: Peter de Jong

SCO'63 pakt de winst in derby met Simonshaven

Sport 113 keer gelezen

Simonshaven – SCO'63 is zaterdag winnaar geworden van het duel met Simonshaven. Aan de Schuddebeursedijk wist de ploeg van Peter Hoek als overwinnaar van het veld te stappen, 0-3 (0-1).

Voor rust was het Charlo Hassel die voor de eerste treffer zorgde. Na de thee verdubbelde Endinho Fortes Varela de score en was het topscoorder Wesley Sturrus die voor de eindstand van 0-3 zorgde.

Niet makkelijk
Anders dan de uitslag doet vermoeden ging het niet geheel gemakkelijk. 'Voor rust had Simonshaven ook wel aardige kansen. In deze competitie is eigenlijk niemand een makkelijke tegenstander. Voor rust was het niet om blij van te worden', verklaarde Peter Hoek namens de gasten. 'Voor rust hadden wij ook op voorsprong kunnen komen. Je hoopt dat na rust door te trekken en dan zie je toch dat de jeugd het niet redt, het kaarsje gaat dan uit. Het was een fel duel maar dat kun je verwachten als je in de vierde klasse speelt', gaf Richard van der Werff na afloop aan. SCO'63 eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor doelpuntenmaker Charlo Hassel. Hij zal er volgende week daardoor niet bij zijn tegen WCR. Voor Simonshaven is Zinkwegse Boys de komende tegenstander.