Afbeelding
Foto: Picasa
Uw lokale ondernemer

Du Buf Makelaardij

Actueel 410 keer gelezen

De dames van Du Buf staan hun mannetje

Oostvoorne – Esther Rietdijk is gecertificeerd makelaar en taxateur en begon in 2004 met haar makelaarskantoor aan huis op de Molenweg 3. Sinds 2009 is het kantoor te vinden aan de Voorweg 31A. Het team bestaat uit drie dames die in het makelaarswereldje echt hun mannetje staan.

"Bij Du Buf richten we ons met name op de particuliere woningmarkt", zegt Esther. "We zijn met drie meiden en heel erg servicegericht. Zo beginnen we eerst met een styling als we een woning in de verkoop krijgen. We hebben een vaste styliste die dat voor ons doet. Is het een leegstaand huis, dan werken we met kartonnen meubels en dat werkt echt heel erg goed. Daarmee krijg je bijvoorbeeld meer diepte in de foto's. Behalve de kartonnen meubels, wordt het huis ook nog verder aangekleed met allerlei accessoires, zoals schilderijtjes en dergelijke. Je kan wel stellen denk ik, dat onze vrouwelijke touch in de aanpak van de verkoop het onderscheid maakt."

Samenwerking met gemeente
Du Buf Makelaardij werkt veel samen met de gemeente Westvoorne. "Met name op de startersmarkt zijn wij dan ook heel erg actief", vervolgt Esther. "In Westvoorne zijn er best veel starterswoningen en de gemeente Westvoorne is een gemeente die echt veel voor haar starters doet. Westvoorne is ook een van de weinige gemeenten die nog een eigen woningbedrijf heeft. Wij doen dan ook veel met koopgarant woningen. Dan koop je de woning dus met 20 procent korting. Zoek maar eens een gemeente die én koopgarant woningen heeft én startersleningen, want ook daar kunnen starters in Westvoorne voor terecht. En dat is dus best uniek."

Werkgebied
Behalve Westvoorne, is Du Buf Makelaardij ook actief in Brielle en Hellevoetsluis. "Voor taxaties doen we overigens wel heel Voorne-Putten, maar voor de verkoop concentreren we ons op een kleiner gebied", zegt Esther. "Ik vind het namelijk belangrijk dat je van elke gemeente wel de details moet weten. Waar zitten de scholen, de winkels, de hondenuitlaatplaatsen, dat zijn de dingen die je als makelaar moet kunnen vertellen."

Geen opstartkosten
Bij Du Buf Makelaardij betaalt u geen opstartkosten of andere kosten die soms tussendoor kunnen komen. Alles wordt pas bij de notaris verrekend. "Het klinkt misschien wel heel erg cliché, maar wij doen ook altijd dat stapje extra", besluit Esther. "Dat begint al bij het eerste gesprek, ik neem daar gewoon ruim de tijd voor. Maar dat is ook om me heel goed te verdiepen in de soms erg specifieke situaties die ik wel eens tegen kom. Moet er bijvoorbeeld nog wat anders geregeld worden als ik met die oudere heer of mevrouw te maken heb? Is er bijvoorbeeld al een levenstestament geregeld? Zo kun je namelijk heel veel problemen voorkomen als in de tussentijd iemand overlijdt of handelingsonbekwaam wordt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws