Spijkenisse is zaterdag door de benauwde zege op FC Rijnvogels (2-1) gestegen naar de koppositie in de hoofdklasse. Foto: Peter de Jong

Spijkenisse weet ook FC Rijnvogels opzij te zetten

Sport 267 keer gelezen

Spijkenisse – VV Spijkenisse doet het vooralsnog uitstekend in de hoofdklasse. De ploeg van Peter Wubben staat na zes duels zelfs bovenaan, omdat voormalig koploper Volendam gelijkspeelde tegen SC Feyenoord. Hierdoor heeft Spijkenisse een punt voorsprong.

Zelf won Spijkenisse haar duel met FC Rijnvogels. Het werd op sportpark Jaap Riedijk een krappe zege voor de ploeg van Wubben met 2-1.

Niet best
Al heel vroeg in de wedstrijd was het Sander Barragan die voor de openingstreffer wist te zorgen. Toch kwamen de gasten weer op gelijke hoogte. Het was Peter de Lange die Spijkenisse alsnog naar de overwinning wist te schieten. 'Het was een fatsoenlijke eerste helft,maar na rust wil ik het toch wel dramatisch noemen. Het was een strafschop dat ons op het einde toch de overwinning bezorgde', is de eerste reactie van Peter Wubben na de nederlaag.

Kansen
'Na rust was het echt van een abominabel niveau. De meest simpele passes kwamen gewoon niet aan. Het was gewoon allemaal te weinig en dan is het toch erg fijn dat je de punten alsnog krijgt. Ik wil niet op de ranglijst kijken, dat is allemaal nog niet van belang', verklaarde Wubben. Zaterdag is Zwaluwen Vlaardingen de tegenstander van Spijkenisse. Die ploeg staat op de achtste plaats op de ranglijst.