SCO'63 behaalde zaterdag haar eerste zege. Patrick van Dorp (l) scoorde de eerste treffer. Archieffoto: Peter de Jong

SCO'63 pakt de eerste punten tegen Goudswaardse Boys

Sport 132 keer gelezen

Spijkenisse – SCO'63 heeft de eerste drie punten van de competitie te pakken. Zaterdag won de ploeg van trainer Peter Hoek het duel met Goudswaardse Boys met 3-1 (1-0).

Het was Patrick van Dorp, die vorig jaar vrijwel het gehele seizoen geblesseerd was die voor de openingstreffer wist te zorgen. Toch maakten de gasten uit de Hoeksche Waard gelijk. Vervolgens was het Wesley Sturrus die voor de voorsprong van de Spijkenissers zorgde. De winst werd met een derde goal verzekerd, die kwam van de voet van Edinho Fortes Varela.

Uitgangspunt behaald
Met de winst is een gekoesterde wens van trainer Peter Hoek in vervulling gegaan. 'De eerste drie punten die zijn binnen en dat was ons uitgangspunt ook voor vandaag. Ik moet zeggen dat Patrick van Dorp die weer op de weg terug is, een hele goed pot speelde. We hebben voor rust goed en gretig gespeeld. We kwamen net voor rust op voorsprong. Ik vond het twee gelijkwaardige ploegen die tegenover elkaar stonden. De gelukkigste heeft gewonnen. We waren net iets beter in de afronding. Daarvoor hadden zij toch ook veel kansen op de gelijkmaker', gaf Peter Hoek na de eerste driepunter van het seizoen aan. Komende zaterdag wacht de derby met Simonshaven. De ploeg staat nu zevende op de ranglijst.