GHVV'13 werd zaterdag aan het slot winnaar van het duel met SC Botlek, 2-3.
GHVV'13 werd zaterdag aan het slot winnaar van het duel met SC Botlek, 2-3. Foto: Peter de Jong

SC Botlek laat zich in slotminuut verrassen

Sport 182 keer gelezen

Spijkenisse – Tijdens de eerste wedstrijd van de competitie had Nissewaard twee derby's op het programma staan. Op sportpark de Brug stonden in de derde klasse SC Botlek en GHVV'13 tegenover elkaar. De gasten uit Heenvliet wonnen met 2-3 (1-2).

Lange tijd leek men een puntendeling overeen te komen. Na de 1-0 van Joshua Olymph, was het kort voor rust Clifford Robinson met de gelijkmaker en in de extra tijd was het Morris Gelderland die een bal binnen kopte. Direct na rust was het Jorn Berkelaar die een strafschop benutte en in de extra tijd werd Clifford Robinson de matchwinnaar.

'Ik ben er trots op hoe we ons herstellen. De voorbereiding was niet bepaald goed te noemen. We hadden dit echt wel even nodig denk ik. Zij waren vooral sterk in de omschakeling. Ik denk dat deze overwinning niet verdiend is, maar wel erg lekker', gaf John Stougje toe. Bij SC Botlek was dat niet het geval. 'Zuur is erg zacht uitgedrukt. We geven de goals met de corners weg. We kwamen na rust heel snel op 2-2 en daarna lukte het voetballend niet. De jongens wilden graag winnen en op het eind gaat het mis, maar een winnaar verdiende het duel niet', besluit Arjan Vuik. Voor SC Botlek wacht zaterdag een duel bij Piershil. Voor GHVV'13 is Rijnmond Hoogvliet Sport de tegenstander.