Dames BV Voorne beginnen goed aan competitie

Actueel 129 keer gelezen

Brielle - Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd tegen het tweede team van de studentes van Punch uit Delft op het programma. Vooraf wisten de Briellenaren niet veel van deze tegenstander die voor het eerst in deze competitie speelt.

Het begin van de wedstrijd oogde vooral aanvallend wat onwennig aan de kant van de dames van Voorne. Dit leidde tot balverlies, gemiste kansen en minder goede schotselecties, maar omdat de verdediging zoals altijd "potdicht" zat werd er weinig weggegeven en konden de dames met een voorsprong van 11 punten de rust ingaan. ( 28-17). In de tweede helft kwam Punch niet meer in het stuk voor en werd het kwaliteits – en conditieverschil uitgedrukt in een eindstand van 66-27. Vooral in de 4e en laatste periode waren de dames erg productief en werden er 28 punten gescoord vooral uit snelle fast breaks. Een smet op de overwinning was het uitvallen van de prima spelende Nienke Moll met een knieblessure. Hopelijk kan ze weer snel aansluiten bij de selectie.

Verwachtingen

Dit seizoen wil Voorne lang meedoen voor de eerste plaats. Of dit echt tot de mogelijkheden hoort, gaan we de komende maanden zien. Ambitie, inzet en motivatie zijn in ieder geval volop aanwezig. Volgend weekend staat er een uitwedstrijd gepland tegen de dames van DAS uit Delft. Op 29 september is de eerstvolgende thuiswedstrijd om 13.30 in de Dukdalf tegen de dames van Binnenland uit Barendrecht.

Na de rust pakte de thuisploeg, die bij verlies weer naar de 3e plek zou afzakken, het initiatief en werden er steeds minder kansen weggeven. Met name Shelly van Oosterhout en Nienke Moll scoorden veel en dat zorgde ervoor dat Voorne in de derde periode op voorsprong kwam. In het begin van de 4e periode leek het even weer spannend te worden toen SBU terug kwam van 11 naar 6 punten verschil, maar na een time out pakte Voorne de draad weer op en werd de wedstrijd uiteindelijk nog makkelijk gewonnen met 46-35.

Ook deze wedstrijd was weer een goed voorbeeld hoe de dames dit seizoen gegroeid zijn. De verdediging brengt bijna iedere tegenstander in verlegenheid en ook aanvallend wordt wekelijks tussen de 45 en 60 punten gescoord. Bovendien is de inzet altijd 100% en staan jeugdige talenten zoals Tess van der Valk, die deze keer weer mocht meedoen, klaar om op termijn te concurreren met de dames van het eerste team.

Met nog twee wedstrijden te gaan kan Voorne de 2e plaats behouden en dat zou een prima resultaat zijn voor dit seizoen.