Afbeelding

Aandacht voor dementie op Voorne-Putten

Actueel 159 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op vrijdag 14 september deelde wethouder Hans van der Velde op Winkelcentrum De Struytse Hoeck in Hellevoetsluis samen met een aantal ambtenaren en een vertegenwoordiging van MEE het 'signaleringskaartje dementie' uit.

Met het uitdelen van het kaartje en een bloem vragen de gemeente, Alzheimer Nederland en de welzijnsorganisatie aandacht voor het onderwerp dementie. Wethouder Hans van der Velde: "Steeds meer mensen krijgen in onze samenleving te maken met dementie. Dat bleek ook uit de gesprekken die ik op het winkelcentrum met mensen had. Bijna iedereen kende wel iemand – dichtbij of iets meer op afstand – met dementie."

"Het is niet altijd makkelijk om de eerste signalen te herkennen en het kan ronduit moeilijk zijn om ermee om te leren gaan. Ik hoop dat het kaartje en de aandacht voor het onderwerp mensen helpt om het bespreekbaar te maken."

Het signaleringskaartje geeft tien omgangstips. Deze tips kunnen helpen om mensen met dementie mee te laten blijven doen in de samenleving.

Symposium over Alzheimer op donderdag 20 september
Op donderdag 20 september vindt in Theater de Stoep in Spijkenisse een Alzheimer-symposium plaats met als thema 'De kracht van beleving'. De rode draad in het programma is de beleving van dementie op gebied van voeding, technologie, bewegen, muziek, gedrag, kunst en cultuur. Het programma begint om 15.00 uur. Er zijn presentaties, sprekers en workshops. 's Avonds wordt afgesloten met de theatervoorstelling 'De Bovenkamer' van Thomas Borggrefe. Het symposium is bedoeld voor mensen met dementie, mantelzorgers, zorgprofessionals, vrijwilligers en mensen die op andere manieren betrokken zijn bij dementie. Het symposium is gratis, maar er moet wel vooraf worden aangemeld voor de workshops. Meer informatie vindt u op www.alzheimer-nederland.nl

Dementievriendelijke Voorne-Putten
In alle gemeenten op Voorne-Putten wordt in aanloop naar de Wereld Alzheimerdag met de kaartjes en bloemen aandacht gevraagd voor het onderwerp dementie. Alzheimer Nederland, de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne en de welzijnsorganisaties zetten zich samen in om van Voorne-Putten een dementievriendelijk eiland te maken. Dit doen we onder andere door meer bekendheid te geven aan dementie, het bieden van passende hulp en ondersteuning en het bevorderen van activiteiten.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://www.groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws