Afbeelding

Ouders klaagden vanaf begin over cabins bij De Zeewinde

Actueel 268 keer gelezen

Rockanje – Het hele schooljaar 2017-2018 was het mis met de noodlokalen van basisschool De Zeewinde in Rockanje. Ouders hebben vanaf het begin geklaagd. Kinderen kregen last van hun klachten als hoofdpijn, buikpijn, benauwdheid, huiduitslag, overgeven en bloedneuzen. Ouders geven aan direct na het begin van het jaar bij de gemeente, eigenaar van de schoolgebouwen, te hebben geklaagd. Toch zijn de eerste geregistreerde klachten over de gezondheid pas van maart.

De Westvoornse politiek boog zich vorige week voor het eerst over de lokalen, waar onlangs pas bleek schimmel in te zitten. Ze hoorden pas een week eerder tijdens de drukbezochte, besloten, ouderavond voor het eerst van de ernst van de klachten. De vraag die iedereen zich stelt: waarom is er niet eerder ingegrepen? 'We willen lessen trekken uit het verleden,' aldus wethouder Wilbert Borgonjen (CDA). Hij wil daarom het hele proces rondom de noodlokalen uitzoeken. 'Ouders kunnen daar mogelijk een rol in spelen.' De wethouder kreeg vanuit de politiek mee het vertrouwen van de ouders proberen terug te winnen.

Het onderzoek naar de oorzaak van de schimmels loopt nog. Ook wordt het hoofdgebouw, de oude De Hoeksteen, onderzocht. De kinderen van groep 3,4, en 5 krijgen nu les in het oude gebouw van De Driehoek in Oostvoorne. De nieuwe basisschool in Rockanje staat er niet voor de herfstvakantie 2019.

'Wat er gebeurd is kunnen we niet meer terugdraaien, maar tot de nieuwe school gereed is gaan we een zo goed mogelijke situatie creëren,' concludeerde commissievoorzitter Nico Groenewegen. Ouders hadden gehoopt dat de wethouder excuses had aangeboden. Die kwamen er nog niet. 'Ik wil dat op een goede manier doen.'

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws