't Kunsthuisje ontving de leerlingen op theatrale wijze in het prachtige pand De Sjoel
't Kunsthuisje ontving de leerlingen op theatrale wijze in het prachtige pand De Sjoel

Zeer geslaagde Open Monumenten (Klassen)Dag

Actueel 90 keer gelezen

Brielle - Op vrijdag 7 september jl. organiseerden de Culturele Commissie Primair Onderwijs en Stichting Kunst en Cultuur Brielle met succes de Open Monumenten Klassendag.

Alle groepen 7 van het basisonderwijs in de gemeente Brielle bezochten historische locaties in de binnenstad en hebben allerlei activiteiten ondernomen. Het thema sloot aan op het landelijke thema van de Open Monumenten dag: 'In Europa'. 't Kunsthuisje ontving de leerlingen op theatrale wijze in het prachtige pand De Sjoel.

Projectbureau Open Monumentendag organiseert sinds 2010 de Open Monumenten Klassendag met groot succes. Met een introductieles worden leerlingen uit groep 5/6 en 7/8 in de klas op het fenomeen 'monument' voorbereid. Vervolgens bezoeken de leerlingen een monument, samen met een rondleider, die het als geen ander kent. Met behulp van een speciale kijkwijzer en gewapend met een smartphone, brengen ze de wereld van het monument in kaart. Terug in de klas verwerken ze op creatieve wijze hun ervaringen op een monumentenkaart. Tienduizenden kinderen zijn op deze manier al actief betrokken bij het monumentale erfgoed in hun omgeving en dat aantal zal de komende jaren alleen maar groeien.

Meer informatie over de Stichting Kunst en Cultuur Brielle en hun activiteiten kunt u zien en lezen op de website www.kunstencultuurbrielle.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de Cultuurladder nieuwsbrief. Volg hen ook op Twitter en like hen op Facebook.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws