Afbeelding

Inspreekrecht Westvoornse raadsvergaderingen blijft

Actueel 94 keer gelezen

Westvoorne - Het inspreekrecht tijdens raadsvergaderingen in Westvoorne blijft voorlopig bestaan. Raadsleden waren van plan dat af te afschaffen, maar komen daar op terug.

De mogelijk om tijdens een raadsvergadering maximaal vijf minuten in te spreken blijft zeker nog een jaar bestaan. Tegelijkertijd wordt de inspreektijd tijdens de, aan de raad voorafgaande, commissievergaderingen uitgebreid. Nu is het officieel nog maar een keer mogelijk daarin iets te zeggen. De bedoeling is dat dat dat naar twee keer gaat. De achterliggende gedachte is dat in commissievergaderingen de politieke fracties hun meningen moeten vormen. In een raadsvergadering zijn de standpunten al bepaald. Het eerste jaar van de uitbreiding wordt het inspreekrecht tijdens raadsvergaderingen aangehouden. Tijdens de evaluatie wordt gekeken of dat kan verdwijnen.

Bij de meeste buurgemeenten van Westvoorne kunnen burgers nog iets zeggen tijdens raadsvergaderingen. De VNG heeft het inspreekrecht echter al jaren niet meer in de standaardverordening staan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws