Fabio Jakobsen, hier in actie tijdens het NK, zal zaterdag in Zuidland te zien zijn in de ploegentijdrit voor regioteams.
Fabio Jakobsen, hier in actie tijdens het NK, zal zaterdag in Zuidland te zien zijn in de ploegentijdrit voor regioteams. Foto: Dan Rolandus

Fabio Jakobsen gast in Wielerronde van Zuidland

Sport 514 keer gelezen

Zuidland- Fabio Jakobsen is a Star of the Future. De eerstejaars professional heeft zijn draai met vier overwinningen, onder welke de eerste etappe in de Binck Bank Tour naar Bolsward, in de succesformatie van Quick-Step Floors gevonden. Fabio Jakobsen rijdt zaterdag tijdens de 65e Wielerronde van Zuidland als gast de ploegentijdrit met Daan Hoole, Roel van Sintmaartensdijk en Lennart Reijtenbagh.

Dan Rolandus

Fabio Jakobsen behaalde bij zijn debuut in de WorldTour topformatie van Patrick Lefevere met Nokere-Koerse, de Scheldeprijs en etappes in de Tour des Fjords en de Binck Bank Tour in Bolsward al vier overwinningen. 'Als beginnend prof kun je een betere start niet wensen, nooit verwacht, maar wel op gehoopt', zo liet de bijna 22-jarige ambitieuze Heukelumer weten. 'Ik heb in elke koers bij de eerste groep gezeten, kreeg vervolgens in Nokere-Koerse de kans en die heb ik meteen gepakt. Tegen de heuvel op sprinten, ja dat doe ik graag, ook op de keitjes.' Jakobsen liet in de "sprintersklassieker" de Scheldeprijs in Schoten alle grote mannen achter zich en legde in de BB-rit naar Bolsward Marcel Kittel en Caleb Ewan erop.

Leerschool
De tweevoudig beloftekampioen van Nederland mocht vervolgens ervaring opdoen in de zware WorldTour etappekoers de Dauphiné. 'Daar stond heel de top aan de start ter voorbereiding op de Tour', wees de voormalige renner van Jan van Arckel en SEG Racing Academy naar onder andere Tour-winnaar Geraint Thomas, Adam Yates, Romain Bardet, Ilnur Zakarin en Pierre Latour. 'Het was met al die bergritten, die ook in de Tour zaten heel pittig. Daar was ik gewoon nog niet aan toe. Ik heb alleen de Tour de 'l Avenir en de Baby Giro gereden en verder was ik nog niet verder gekomen dan de beklimming van de Gorkumse Brug. Toch zat ik in twee etappes bijna mee, maar was uiteindelijk net niet sterk genoeg, want anders had ik gewoon mee gedaan voor de overwinning. Het was net effe te zwaar. De ploegleiding was desalniettemin tevreden.' Fabio Jakobsen heeft zijn plaats bij Quick-Step Floors gevonden. 'De ploeg heeft vertrouwen in mij, heeft gezien dat ik ook wedstrijden kan winnen. Je merkt dan ook dat ploeggenoten voor mij gaan rijden. Iedereen bij Quick-Step krijgt zijn kansen. Als je de kans niet grijpt, mag je dat jezelf aanrekenen, heb je de kans niet gepakt. Er wordt gewoon keihard gewerkt.'

Zuidland
Fabio Jakobsen staat zaterdag in het dorp van zijn vriendin, en renster Delore Stougje aan de start voor de ploegentijdrit. Liefst 44 teams à vier renners/sters uit de regio hebben zich aangemeld om vanaf 17.00 uur de 17,1 kilometer zo snel mogelijk af te leggen. Zo heeft Cees van Sintmaartensdijk drie teams rijden. Autorijschool 'Sland 1 met Fabio Jakobsen, tijdritspecialist Daan Hoole, Roel van Sintmaartensdijk en Lennart Reijtenbagh, 'Sland 2 met hardrijders als Arthur Farenhout, oud-prof Maarten den Bakker, Cees van Sintmaartensdijk en Jorrit Walgien en 'Sland 3 komt aan het vertrek met Ard Oosting, Jordi Talen, Tony Reijtenbagh en oud-prof Louis de Koning. De Wielerronde van Zuidland gaat om 12.00 uur van start met de nieuwelingen Bart Bronder uit Abbenbroek en de Rotterdamse favoriet Salvador Alvarado. De amateurs/sportklassers worden om 13.15 weggeschoten met renners als de Zuidlanders Kasper Schotte, Jan Kees den Hartog, Erik Meerkerk en Martin van Rij, Jaco Minke, Leon Oosters, Robert Reincke en Emiel van Dijk uit Hellevoetsluis. Frans van Winden uit Bergschenhoek is de grote favoriet.
De Zuidlanders Daan Hoole (SEG Racing Academy) en Daan van Sintmaartensdijk (Alecto Cyclingteam), die de Omloop der Kempen op zijn naam heeft staan, zijn de grote favorieten bij de elite/beloften, die om 14.45 uur van start zullen gaan. Coen van Kleef (Westland Wil Vooruit), Sjors Handgraaf (De Bollenstreek), Jos Koop (TWC Tempo-Hoppenbrouwers), districtskampioen van Zuid-Holland Daniel Langereis (WTOS), Lex Nederlof (CCN) uit Oostvoorne, Jordi Talen (De Volharding) uit Spijkenisse, Zuidlander Tony Reijtenbagh (DRC de Mol), Briellenaar Jorrit Walgien, en de Hellevoeters Michael Vingerling en Marco Gelijnse (beiden PRC Delta/Lindeloof) zullen hun neus in de miniklassieker ook tegen het venster willen steken.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws