Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Drukke Duindijk door stralende Boerendag op de Arkenboutstee

Actueel 346 keer gelezen

Rockanje – De mede door het stralende weer goed bezochte jaarlijkse Boerendag op het erf en land van de boerderij van de familie Arkenbout zorgde afgelopen zaterdag voor een drukke Duindijk in Rockanje. De auto's aan weerszijden van de dijk bumper aan bumper geparkeerd, zijn een inmiddels vertrouwd beeld op de tweede zaterdag van juli, die in de omgeving van de Duindijk bekend is als 'boerenmarktzaterdag'.

De markt die zich elk jaar mag verheugen in een gemêleerd publiek dat zowel uit de dorpskernen van Westvoorne en Hellevoetsluis als van de de vele omliggende (mini)camping afkomstig is, stond weer bol van de activiteiten. Natuurlijk waren er tal van kramen waar de rommel hoog lag opgestapeld , lonkend naar de liefhebbers om 'doorgesnuffeld' te worden. Een snackwagen, die het provisorische terras voor de wagen slim had aangepast aan het publiek: opeengestapelde strobalen waarop het lekker zitten en 'snacken' was. In de lommerrijke voortuin van de 'Arkenboutstee' was een terras ingericht waar je, als je eenmaal een zitplaatsje had veroverd, de hele dag niet meer wegging, zoveel was er te zien en te horen op het erf waar het krioelde van de mensen. Luid uit de speakers schallende country & westernmuziek, soms direct afkomstig van de elpees (jawel, langspeelplaten waaraan alleen met pick-ups muziek kan worden ontlokt) die bij verschillende kramen te koop waren, zorgden voor een vrolijke ontspannen sfeer.

Liefhebbers
En voor de liefhebbers van oude trekkers en brommers was de weide waar de eigenaren hun nostalgische machines presenteerden, een Walhalla. Wat is er nou mooier dan de aanblik van je glanzend gepoetste en liefdevol onderhouden machine, die bij de mensen die hem komen bewonderen zichtbaar dezelfde emoties losmaakt als bij jou als eigenaar? Dan komen de vragen en de verhalen. Dan komen de uitwisselingen van ervaringen van mensen met dezelfde passie. Dan vliegt de tijd…

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws